Ty za to podaj nr konta. I co ty na to?
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
Mislavo wysyłałem lotosy i nic im się nie stało, a pakowałem w dwa worki średniej wielkości (worek w worek) napełniałem wodą na maxa wkładałem rośliny, dalej gumki recepturki bardzo szczelnie zawijając. Taki pakunek do pudełka, który był obłożony styropianem ze wszystkich stron. Ważne jest to by pakunek nie latał w pudełku, zapobiega to pęknięciu worka. Jest jedna wada takiego pakowania - paczka więcej warzyMislavo pisze: Natomiast proszę o podpowiedź kogoś kto wysyłał rośliny np. pocztą jak je zapakować żeby dojechały w stanie pozwalającym na dalszą egzystencję ? Prawdę powiedziawszy nigdy nie wysyłałem i nie mam wprawy w tym temacie![]()
Pozdrawiam
Mislavo
Marzenia są tylko po to aby je realizować - więc zejdź z obłoków i zajmnij się tym ogródkiem w prowensalskim stylu .Z założenia moje akwarium miało wyglądać trochę "dziko" i mrocznie. Chociaż nie jestem zadowolony z końcowego efektu. Marzy mi się większa ilość korzeni ( także takich zwisających z góry ) obrośnietych np. mchem. Wewnątrz jakieś konkretne kłody a nie sklepowe korzonki po 15-20 cm. Niestety akwarium jest na to za małe i chyba trzeba będzie pomyśleć o czymś zdecydowanie większym. A gdyby tak jeszcze w środku pływały "dzikusy" ...chyba się rozmażyłem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości