Moje skromne 375 l

Życie w Twoim akwarium (zdjęcia ryb, roślin i innych żyjątek).

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*

Rav
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: Rav » 03 maja 2007, 20:37

Bardzo prosze o opinie innych - może bardziej doświadczonych chodowców tych wspaniałych ryb .Bardzo dziękuje i pozdrawiam.Rafał

Rav
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: Rav » 03 maja 2007, 21:09

Ciesze sie że Ty Adamn chciałeś ze mną podyskutowac i na pewno wyciągne wnioski z naszej małej dyskusji ale mimo wszystko chce Cie zapewnic że moje placki są zdrowe i bardzo żywotne a pomimo Twoich wielkich nieporozumień ze mną myśle że i tak nie będziemy sie patrzec na siebie inaczej w końcu kochamy te same rybcie.Decyzja i tak dla Ciebie

Awatar użytkownika
DISPAR
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dariusz Łupiński
Miejsce zamieszkania/miasto/: Łosice
Kontaktowanie:

Post autor: DISPAR » 03 maja 2007, 21:20

Adam ma rację w swojej opini o tym akwarium a moja jest podobna.
Nadmiar korzeni ułożonych płasko powoduje, że zbierają się pod nimi resztki jedzenia i nie będziesz w stanie tego wyczyścić chyba, że za każdym odmulaniem będziesz te korzenie wyjmował. Gurami to kwestia gustu - trzymasz go żeby wyjadał Ci wypławki? Nie rozumiem też obecności tych kokosów w akwarium. Ogólnie to słabo przemyślany ten wystrój.

Rav
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: Rav » 03 maja 2007, 21:30

ENTUZJASTO - wielki Mistrzu podaj mi swój nr gg, Prosze porozmawiamy

Rav
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: Rav » 03 maja 2007, 21:47

Dziękuje Wam panowie.Myśle że każdy następny forumowicz mnie już tak nie załamie.Pozdrawiam.Rafał

Rav
nowicjusz
nowicjusz

PRZEPRASZAM

Post autor: Rav » 03 maja 2007, 22:02

PRZEPRASZAM
Ostatnio zmieniony 03 maja 2007, 22:32 przez Rav, łącznie zmieniany 1 raz.

Rav
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: Rav » 03 maja 2007, 22:19

PROSZE O ROZSĄDNE OPINIE NIE TYLKO O SUGESTJE ŚWIERSZCZYKÓW W HODOWLI PALETEK .Rafał

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra

Post autor: birdas » 04 maja 2007, 07:46

Zacznij używać przycisku "zmień", a nie generuj coraz to nowych postów z dopiskiem jednego słowa bądź zdania.

Awatar użytkownika
rafdisc
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: rafdisc » 04 maja 2007, 08:17

Powiem tak -Rybki ładne szczególnie Red-y, wystrój taki sobie-wygląda to jak akwarium sklepowe, korzenie i rybki tylko cen brakuje. Dla mnie to brakuje "życia" w tym akwarium, nie ma duszy a własciciel nie włożył całego serca w zbiornik. Takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
jociak
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Paweł Joć
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
Kontaktowanie:

Post autor: jociak » 04 maja 2007, 08:29

Proszę mała sugestia i bez ponaglania o "uzupełnienie profilu" sam zainteresowany wpisał swe imię. Ciekawe jest, że obaj zalogowaliśmy się tego samego dnia. W akwa tym widać wielkośc i doświadczenie ręki mistrza. Wiele się trzeba uczyć by dojść do takiej perfekcji i smaku. Ja nigdy nie osiagnę tego bo zbyt mało wiem o dyskach. Obecnie jestem na etapie czytania i brania nauki od takich mistrzów jak Rafał i jego dokonania na PKMD od czasu zalogowania się w lutym 2006. Wystarczy dać pokaż wszystkie posty i mamy obraz całości. A ile twórczej wiedzy Rafał bądź mym GURU

(Post jest odpowiedzią na prywatna wiadomość)
No i po co te emocje Adamie. A nawet jeśli chodzi o wiedzę i wypowiedzi na forum ta moje też są kiepskie i nie wiele wnoszą. Niemniej jednaj to w niczym nie uszczupla mojej osobie. Rada: Jak ktoś jest opryskliwy (nawet kiedy wysyłą maile na prywatkę) to się o tym nie pisze na ogólnym forum. Po co siać ferment?Ten post który teraz czytasz też nie jest nic wart i nic nie wnosi ... może jedynie otwiera oczy. Ja się tu wypowiadam od miessiąca, ale forum czytam od lat. Po to to forum jest aby jedni coś wnosili (jak Ty), a drudzy coś wynosili (jak ja i inni słabsi doświadczeniem) ...pozdrawiam

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 04 maja 2007, 15:06

Trudno oceniać baniak po samych fotkach, bez parametrów wody, informacji o filtracji i reszty szczegółów, dla mnie bardzo istotnych.

Z tego co widzę na fotkach i zgodnie z prośbą autora powiem co myślę, skoro sam się prosi:

Woda ma kłopoty z klarownością, nie chodzi mi o jej kolor, bo lubię herbaciany, ale o jej klarowność. Budzi to u mnie wątpliwości w jej jakość i podmiany. No, ale wizualnie nic więcej o wodzie nie powiem.

Ryby fajne, ale za dużo ich jak dla mnie. Za gęsto jakoś. Przytłacza. U mnie robi wrażenie, że nie maja miejsca do pływania. Bez informacji od kiedy są w tym baniaku, jakiej wielkości i kiedy były kupione też trudno ocenić jak właściciel o nie dba po fotkach jedynie. Zapowiadają się niektóre nieźle, szanse na ładne okazy ma chłopak, jak zadba i sie postara.

Wystrój baniaka mi się nie podoba, ale gusta nie podlegają dyskusji, jak właściciel lubi kupę zwalonych na środku korzeni, to trudno, byle mu się podobało i rybom nie szkodziło, to może być.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2007, 22:19 przez _TOM_, łącznie zmieniany 1 raz.

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 04 maja 2007, 16:08

jociak pisze: Ja się tu wypowiadam od miessiąca...
Teraz wiem, że miesiąc ma 11 dni :wink:
Adam

Awatar użytkownika
DISPAR
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dariusz Łupiński
Miejsce zamieszkania/miasto/: Łosice
Kontaktowanie:

Post autor: DISPAR » 04 maja 2007, 20:45

No widzisz Adam - człowiek sie uczy przez całe życie :D .

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 05 maja 2007, 23:22

Trudno ocenić ten zbiornik - mi czegoś w nim brakuje albo czegoś za dużo . Nie jest to mój ideał zbiornika w którym chciałbym widzieć paletki . Pewnie gdzieś na wystawie rzuciłbym na niego okiem a nie on mnie na kolana . Podobno takie koncepcje powstają kiedy człowiek nie potrafi się zdecydować iść we własnym kierunku a próbuje łączyć wiele , z jeden strony coś z amazonki z drugiej jakieś japońskie Amano (prostota formy) tylko brak ręki mistrza . Roślinom nie udało się imitować środka ciężkości robią raczej za fryzury skinów w wykarczowanym lesie.

Awatar użytkownika
Deszczowatwarz
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Rafał Mamątow
Miejsce zamieszkania/miasto/: Ostrołęka
Kontaktowanie:

Post autor: Deszczowatwarz » 06 maja 2007, 00:03

Akwa strasznie matematyczne "sterylne" śmierdzi mi szpitalem i moją żoną która jak nie sprzątnie po nocy i przd snem to źle się czuje-przepraszam...... Ogólnie fajny klimat ale ja bym coś tam pobałaganił. Jeżeli się nie mylę to masz Scribbelty i jeszcze coś od Niemców -o ile się nie mylę oczywiście, ostatnio przez własną głupotę straciłem kilka tych pięknych pstrokaciaków czego odżałować nie mogę.
Klimacik ciekawy choć jak wielu się wypowiedziało każdy znajdzie coś czego mu brak.
Rafał

Odpowiedz

Wróć do „Galeria”