DŁUGO OCZEKIWANI MIESZKAŃCY.
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
- IreneuszKaczor
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Ireneusz Kaczor
- Kontaktowanie:
- gajowa
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
Heckele, jak na dzień dzisiejszy są w akwa sterylnym (160 l). Przechodzą kuracje na ichtiofonozę, ale jak narazie lek tylko w pokarmie. Na poczatku nie bardzo chciały jeść pokarm z lekarstwem, ale że nic innego do jedzenia nie dostawały, więc musiały się "przeprosic" z tym, co do akwa wpadało. W innych postach pisałam, że jeden z nich "świrował" i niestety odszedł do "wiecznej Amazonii", drugi padł przez nasza nieuwagę. Ryba która się oparzyła doszła do siebie, ale ma bliznę na ciele. Ich piękny "domek" został totalnie zrujnowany, gdyż trzeba go było odkazić. W tej chwili dojrzewa, a heckele czekają na kąpiel w leku na tą paskudną chorobę. Zaden z pozostałej piątki nie wykazuje jakichkolwiek objawów chorobowych. Apetyt im dopisuje tak jak zawsze.
Basia Gajowa
Basia Gajowa
- Załączniki
-
- Rana po 2 miesiacach
- oparzenie.jpg (47.79 KiB) Przejrzano 6891 razy
-
- w akwa sterylnym
- Heckele.jpg (42.49 KiB) Przejrzano 6891 razy
-
- stożek służy jako "mebel" i mamy nadzieję, że tylko chwilowo
- Stadko.jpg (39.56 KiB) Przejrzano 6891 razy
- gajowa
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
Akwarium dojrzewało przez 10 tygodni, tak więc nadszedł czas na powrót do "domku". Ryby wyglądają na zadowolone
choć ten wystrój nie jest jeszcze taki ładny jak poprzedni. Jedno nas trochę martwi; ryba która raz "zaświrowała" w marcu, miała atak przedwczoraj, a teraz pływa jakby nic jej nie dolegało. Jest to ryba, która ma widoczną niegojącą się ranę na płetwie grzbietowej.
Zdjęcia robione bez lampy, aby jak najlepiej odtworzyć klimat jaki mają.

Zdjęcia robione bez lampy, aby jak najlepiej odtworzyć klimat jaki mają.
- Załączniki
-
- Tu widać niegojącą się ranę
- Powrót do domku 004.jpg (47.97 KiB) Przejrzano 6765 razy
-
- Powrót do domku 008.jpg (38.13 KiB) Przejrzano 6765 razy
-
- Powrót do domku 016.jpg (50.12 KiB) Przejrzano 6765 razy
- jociak
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Paweł Joć
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
- Kontaktowanie:
... się już napaliłem. Wiem że dzieli nas prawie 800 km, ale jak będzie okazja zakupić maluchy z pewnego źródła to się nie będę cackał. WSIADAM W POJAZD I JADĘ!!! Widziałem ostatnio takie w Wa-wie w disscusie na ul. Radzymińskiej, ale (mimo że szanuję usługi tego sklepu) tamte nie wyglądały jakby były z pewnej ręki. Myślę, że każdy paletko-man w głębi serca marzy o prawdziwych dzikich rybach tego gat. Jestem w trakcie zmiany lokum i nie ma bata(ale to ująłemStożek w sterylnym służył jako "mebel".