To mogą być prorocze słowa, amorphisieadamn pisze:ad. 4
amorphisie ja mam w przeciwieństwie do Ciebie profil wzorcowy a moderatorzy jak pracują to się przekonasz niebawem![]()
Adam

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
Fałsz, bo z tego, co wiem, to bazalt, który nazywam podłożem nie reaguje, reagować może tylko to, co pomiędzy kamyczki wpadnie, albo to, co jest na nich jako filtr biologiczny, ale ja podłożem nazywam żwir, a nie szlam, który zakwalifikowałem do reagującej chemii wody.adamn pisze: ... ciekawe... podłoże nie reaguje...
Fałsz. Nie potrzebuję matematyka. Czy ja napisałem, że to % prosty lub składany? Moja sprawa jak liczę % ale niech będzie, dla Ciebie i ryb dziennie wymieniam ~5% wody.adamn pisze: ...tak licząc procenty daleko zajdziesz...
Fałsz, według mnie nie masz profilu wzorcowego. Chyba, że Twoje imię i nazwisko to "AdamN".adamn pisze:
amorphisie ja mam w przeciwieństwie do Ciebie profil wzorcowy a moderatorzy jak pracują to się przekonasz niebawemCiekawe jakie zmiany nastąpią
Ja mam w profilu Adam i tak też się dodatkowo podpisuję bo to ładne imię
![]()
amorphis pisze:Dodatkowo u mnie dziennie wymieniane jest 10 litrów wody, co przy około 220 litrach zbiornika daje ponad 30%, a do tego dochodzi także jakieś 5-7 litrów dolewki wody odparowanej, co daje ~35% wymiany tygodniowo.
Amorphis nie ma problemów z matematyką, kluczem jest słowo *tygodniowo* - 70 litrów (7 dni tygodnia po 10 litrów dziennie) to 30% z 220 litrów (dokładniej 31,8 %).AdamN pisze: ad. 3
co do wywodów matematycznych to pominę je milczeniem. Tak licząc procenty daleko zajdziesz. Może jakiś matematyk Ci wyjaśni dlaczego
Moim zdaniem dolewek odparowanej wody nie powinno się traktować jako podmiany.amorphis pisze: Dodatkowo u mnie dziennie wymieniane jest 10 litrów wody, co przy około 220 litrach zbiornika daje ponad 30%, a do tego dochodzi także jakieś 5-7 litrów dolewki wody odparowanej, co daje ~35% wymiany tygodniowo.
Rafał co do klucza to jest 100% racja 70 litrów w tydzień daje to co napisałeś ale JEDNORAZOWO.Rafal_W pisze: Amorphis nie ma problemów z matematyką, kluczem jest słowo *tygodniowo* - 70 litrów (7 dni tygodnia po 10 litrów dziennie) to 30% z 220 litrów (dokładniej 31,8 %).
Rafał
Jeśli to ode mnie by zależało to za kilka dni Twoje konto zostałoby skasowane. Znowu zaczyna się szukanie dziury w całym. Chodzi nam o to aby w/w dane były widocznie, a nie wpisane i ukryte.amorphis pisze: Proszę któregoś z modów, aby mi odpowiedział (może być w tym temacie) czy popełniam błąd z moim profilem mając podane WSZYSTKIE dane, a nie uwidaczniając ich opcją "zawsze pokazuj moje imię i nazwisko"?
Będzie mniej. Równania nie podejmuję się zapisać, bo kłopotliwe jest chociażby określenie, kiedy "nowa" woda się zestarzeje..adamn pisze: To ile będzie tych procentów, gdy podmienia się nie jednorazowo wodę a kolejno przez 7 dni w takiej samej dawce![]()
Jaka będzie procentowa zawartość nowej wody w starej![]()
Tu masz odpowiedź http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... 6338#36338amorphis pisze: Regulamin jasno mówi "...ma obowiązek uzupełnienia profilu. Minimum wymaganych danych to: imię, miejsce zamieszkania i wiek" a nigdzie nie jest powiedziane, że mają być widoczne dla AdamaN.
popieram w 100% AdamaN, przy takim liczeniu jak amorphisRafał co do klucza to jest 100% racja 70 litrów w tydzień daje to co napisałeś ale JEDNORAZOWO.
Zważ jednak (chodzi o precyzję), że on wymienia codziennie (to jest klucz) 10 litrów wody i tak przez 7 dni - tydzień.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość