Mordo Ty Moja
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
- Fal
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Darek Falkowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Barcin
- Kontaktowanie:
Wiem jedno na 100% w grudniu nie należy kupować ryb. Nowa dostwawa RW przyjechała do mnie niestety chora , odchody mają białe , jedzą tyle co kot napłakał. Nie mam mowy ,żeby ryby zaraziły się u mnie dlatego ,że był przygotowany specjalnie dla nich zbiornik. Trochę jest to smutne ,że ktoś kto sprzedaje rybę wie od razu ,że jest chora , i nic o tym nie wspomina , a kasuje jak za zdrową.
Jeśli ryby nie dojdą do siebie opiszę na forum od kogo kupiłem ryby w celu przestrogi dla wszystkich innych forumowiczów.
Pozdrawiam
Jeśli ryby nie dojdą do siebie opiszę na forum od kogo kupiłem ryby w celu przestrogi dla wszystkich innych forumowiczów.
Pozdrawiam
Tylko dlaczego czekać ??? Nieuczciwych sprzedawców trzeba piętnować i może wtedy będą się bardziej przykładać albo mniej kasować!!!!Fal pisze:Wiem jedno na 100% w grudniu nie należy kupować ryb. Nowa dostwawa RW przyjechała do mnie niestety chora , odchody mają białe , jedzą tyle co kot napłakał. Nie mam mowy ,żeby ryby zaraziły się u mnie dlatego ,że był przygotowany specjalnie dla nich zbiornik. Trochę jest to smutne ,że ktoś kto sprzedaje rybę wie od razu ,że jest chora , i nic o tym nie wspomina , a kasuje jak za zdrową.
Pozdrawiam

- gajowa
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
Darku
Szkoda ze napisałes o tym w tym wątku. Trzeba założyc nowy wątek o tytule np "Zakup ryb w miesiącach zimowych " lub coś w tym stylu i przenieśc do odpowiedniego działyu tych kilka odpowiedzi. Ten wątek niech zostanie na wspaniałe zdjęcia jakie tu wstawiasz.
Proszę moderatora o założenie i przesunięcie tych odpowiedzi do odpowiedniego działu.
Szkoda ze napisałes o tym w tym wątku. Trzeba założyc nowy wątek o tytule np "Zakup ryb w miesiącach zimowych " lub coś w tym stylu i przenieśc do odpowiedniego działyu tych kilka odpowiedzi. Ten wątek niech zostanie na wspaniałe zdjęcia jakie tu wstawiasz.
Proszę moderatora o założenie i przesunięcie tych odpowiedzi do odpowiedniego działu.
- darek-dorado
- entuzjasta
Mordo Ty Moja
Ponieważ nie chcę powielać już istniejących wątków, pozwolę sobie przyłączyć się do wątku mojego imiennika (i prawie ziomala). Od trzech miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem 14 paletek. 12 z nich to jeszcze maluchy, gdy je kupiłem miały po ok. 8 cm , teraz największe mierzą sobie po ok 12 cm. Jedzą, rosną i cieszą moje oczy. Mieszkają na razie w sterylniaku, miała to być standardowa kwarantanna, ale gdy zobaczyłem ile bestie jedzą i jak paskudzą wodę, to postanowiłem zaczekać z ich przeprowadzką do roślinnego, dopiero gdy podrosną do 15 cm. Poniżej kilka fotek. Tak przy okazji, co sądzicie o tych rybciach? Proszę o szczere komentarze.
- Załączniki
-
- pigeon blood blue.jpg (221.99 KiB) Przejrzano 6269 razy
-
- santarem-1.jpg (161.42 KiB) Przejrzano 6269 razy
-
- snake-skin-1.jpg (38.42 KiB) Przejrzano 6269 razy
- darek-dorado
- entuzjasta
- Fal
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Darek Falkowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Barcin
- Kontaktowanie:
Wszystko zależy od podmian wody , jeśli podmienia 50% dziennie to moim zdaniem ma szanse , jeśli podmienia raz w tygodniu 50% to będzie ciężko wyciągnąć te ryby , ale to jest tylko moja opinia.14 palet w takim sterylniaku ? Możesz się nie doczekać u wszystkich rozmiarów po ok. 15 cm.
Pozdrawiam
Fal
- Haki
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Radek Rożniata
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kobielice
- Kontaktowanie:
Witam,Fal pisze:Wiem jedno na 100% w grudniu nie należy kupować ryb. Nowa dostwawa RW przyjechała do mnie niestety chora , odchody mają białe , jedzą tyle co kot napłakał. Nie mam mowy ,żeby ryby zaraziły się u mnie dlatego ,że był przygotowany specjalnie dla nich zbiornik. Trochę jest to smutne ,że ktoś kto sprzedaje rybę wie od razu ,że jest chora , i nic o tym nie wspomina , a kasuje jak za zdrową.
Pozdrawiam
Ryby są ode mnie

1. U mnie srały jak myszki i jadły jak głupie, 2szt. regularnie kładły ikrę.
2. Nie odbierałeś ich osobiście tylko PKP.
3. Nikt na umyślnie nie wysyłał Ci chorych ryb.
4. Proszę o odesłanie ryb a ja zwrócę Ci kasę.
Trochę dziwne że napisałeś tylko raz SMS że robią białe kupki a teraz piszesz że jest katastrofa. Myślę że moja propozycja Cię zadowala. Chyba najwyższa pora skończyć z myśleniem że są sami nieuczciwi sprzedawcy, lepiej najpierw porozmawiać, nie wszyscy chcą się dorobić na sprzedaży ryb.
Pozdrawiam
Radek