Moje 216litrów
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
- janusz32
- senior
- Imie i Nazwisko: Janusz Łyżwa
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Szydlowiec
Moje 216litrów
Witam.Przyszła kolej na mój zbiornik:
Pojemność jak w temacie
EHEIM 2224 biologia
TETRA 1200 podżwirówka
No to czekam na krytyke.
Pojemność jak w temacie
EHEIM 2224 biologia
TETRA 1200 podżwirówka
No to czekam na krytyke.
- janusz32
- senior
Pojemność 216L
Eheim 2224-biologia
Tetra 1200- podżwirówka przełączana zaworami na mechanike
Hailea 2204-napowietrzanie (kurtyna)
Hailea 300W-ogrzewanie 29 stopni
Aqua Glo,Flora Glo-oświetlenie 2x30W
Eheim 2224-biologia
Tetra 1200- podżwirówka przełączana zaworami na mechanike
Hailea 2204-napowietrzanie (kurtyna)
Hailea 300W-ogrzewanie 29 stopni
Aqua Glo,Flora Glo-oświetlenie 2x30W
- Załączniki
-
- mój korzonek
- DSC02390.JPG (71.85 KiB) Przejrzano 6758 razy
-
- DSC02391.JPG (62.45 KiB) Przejrzano 6758 razy
-
- DSC02394.JPG (68.25 KiB) Przejrzano 6758 razy
-
- nowicjusz
-
- nowicjusz
- janusz32
- senior
stanpiter
Moim zdaniem mało zieleniny i brak mi tła z roślin, (niebieskie mnie nie pasi
Zielsko rośnie powoli a najgorzej lotos bo nie idzie w góre tylko zaczyna puszczać nowe szczepy.Co do tła to wcześniej miałem właśnie roślinne
PIGEOOON
na podstawie okazanych zdjęć stwierdzić można, że rybcie całkiem, całkiem - nie wiem jak z ich wzrostem (bo albo to Labeo jest takie duże albo palateczki takie małe). Wystrój baniaczka to kwestia gustu, jednakże dla mnie oki!
Rybcie mają ok 10-12 cm najmniejsza która nie rośnie to Bludiamond 7cm(może to z karakanów a może jeszcze urośnie) Labeo jest też duże
kasiakacha1
Zmień to niebieskie tło , proponuję czarne.
Niebieskie mi osobiście się podoba w/g robi większą głębie, czarne było na uwadze to tylko kwestia gustu.
Młody1919
Witaj , opisz ryby, podaj parametry wody , oświetlenie jakie stosujesz ? A tak co do wyglądu to ok, ale ukryj deszczownie
Leopard Skin,Malboro,Red Pigeon,Bludiamond pozostałych nie pamiętam.Parametrów nie mierzyłem ze 3 m-ce wcześniej przy pomiarach było:
NO2-O
NO3-50do80
Ph-7.4
Tww5
Two10
Fe-0.1
Nawozy:Garnier Pro Micro,Macro Ferro+
Co do deszczowni to nie da się ukryć bo jest na ssawkach na szybie wzmacniającej nie widać jej wtedy jak jest mniej wody w baniaku a to znowu jeszcze gorzej wygląda.
Moim zdaniem mało zieleniny i brak mi tła z roślin, (niebieskie mnie nie pasi
Zielsko rośnie powoli a najgorzej lotos bo nie idzie w góre tylko zaczyna puszczać nowe szczepy.Co do tła to wcześniej miałem właśnie roślinne
PIGEOOON
na podstawie okazanych zdjęć stwierdzić można, że rybcie całkiem, całkiem - nie wiem jak z ich wzrostem (bo albo to Labeo jest takie duże albo palateczki takie małe). Wystrój baniaczka to kwestia gustu, jednakże dla mnie oki!
Rybcie mają ok 10-12 cm najmniejsza która nie rośnie to Bludiamond 7cm(może to z karakanów a może jeszcze urośnie) Labeo jest też duże
kasiakacha1
Zmień to niebieskie tło , proponuję czarne.
Niebieskie mi osobiście się podoba w/g robi większą głębie, czarne było na uwadze to tylko kwestia gustu.
Młody1919
Witaj , opisz ryby, podaj parametry wody , oświetlenie jakie stosujesz ? A tak co do wyglądu to ok, ale ukryj deszczownie
Leopard Skin,Malboro,Red Pigeon,Bludiamond pozostałych nie pamiętam.Parametrów nie mierzyłem ze 3 m-ce wcześniej przy pomiarach było:
NO2-O
NO3-50do80
Ph-7.4
Tww5
Two10
Fe-0.1
Nawozy:Garnier Pro Micro,Macro Ferro+
Co do deszczowni to nie da się ukryć bo jest na ssawkach na szybie wzmacniającej nie widać jej wtedy jak jest mniej wody w baniaku a to znowu jeszcze gorzej wygląda.
- DISPAR
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dariusz Łupiński
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Łosice
- Kontaktowanie:
Mam tylko jedną uwagę do tego akwa - nie pasuje mi ta egeria na środku bo mocno psuje kompozycje. Jest nienaturalnie powykręcana i pierwsze co się w tym akwarium widzi to właśnie ją. Akwarium trochę wąskie pewnie ale deszczownie schował bym na jednym z boków a wtedy falowanie i natlenianie wody będzie sie odbywało na jego długość a nie szerokość. Fajne korzenie - jakbys ten po prawej ustawił na 1/5 długości to będziesz miał tam punkt centralny rego akwa przyciągający uwagę.