arturo pisze:Co od nich chcesz, widać że wziąłeś się za nie i to przynosi skutek pozytywny, jednego rybom tylko brakuje - koloru czerwonego, jakiś taki blady jest, więcej astaksantyny i karotenu daj, chyba, że to wina oświetlenia.... pozdrawiam
No właśnie ja nic nie chcę, dla mnie to one są najlepsze na świecie

tylko tyle się tu naczytałem i myślałem, że z nimi naprawdę źle. Co do koloru to 5 ma bardzo czerwony wzór a 5 bardziej pomarańczowy, do miksów daje astacolor (może dam więcej, a może polecacie coś innego?)
TURYSTA pisze:Dbaj jak dbałeś a resztą się nie przejmuj .
Jestem w podobnej sytuacji jak Ty.Tylko że ja za cel postawiłem sobie naukę utrzymania ryb.Pierwszy zimny kubeł wody mam za sobą, pewnie będą następne.Co z tego wyjdzie absolutnie nie wiem. Liczy się jedno dla mnie moje ryby są extra zresztą Twoje mi też się podobają.
Ale jak za cel postawisz sobie naukę i utrzymanie ryb spojrzysz całkiem na nie inaczej i powierz sobie jest dobrze a czy coś można poprawić ? Popróbuj sam się dowiesz Smile)
Dziękuję. Dokładnie taki jest mój cel, no bo jak inaczej się nauczyć, jak się samemu nie poparzysz, od samego czytania praktyki nie zdobędę.
Diamond pisze:Bartek NHL. Masz ładne rybki , prezentują się fajnie , dbaj tak dalej ... Mariusz Turysta nie jedne trampki schodził - pisze rozsądnie , rób swoje . Zawsze ktoś będzie chciał pokazać swoje Ja , tym się nie przejmuj.
Również dziękuję. Staram się robić wszystko co tu na forum lub w literaturze przeczytam, ale zawsze człowiek coś sknoci nieświadomie.