Jak przyjedziesz to zrobimy przecinkeDonJuan pisze:powiedz kiedy robisz przecinkę ogródka ?? wpadne po sadzonki
Teraz kolej na moje
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
Zrośnięte zdecydowanie ładniej wygląda
Miałem chyba tą roślinę co dominuje u Ciebie w akwarium. To z takimi wąskimi małymi liśćmi. To chyba h. zosterifolia. Bardzo ładnie i szybko rośnie. Ja nie dopilnowałem przycinki to mi zakwitła całą masą drobniutkich niebieskich kwiatów.
Miałem z nią tylko jeden problem. Przy moim "kulawym" oświetleniu gdzie świetlówki są krótsze niż akawarium ( 90 cm do 120 cm ) to chciała rosnąć tylko na środku zbiornika czyli tam gdzie najwięcej światła. No i strasznie śmieciła tzn. najstarsze i najniżej położone liście obumierały bez światła i codziennie musiałem ten drobiazg odławiać z powierzchni.
Pozdrawiam
Mislavo

Miałem chyba tą roślinę co dominuje u Ciebie w akwarium. To z takimi wąskimi małymi liśćmi. To chyba h. zosterifolia. Bardzo ładnie i szybko rośnie. Ja nie dopilnowałem przycinki to mi zakwitła całą masą drobniutkich niebieskich kwiatów.
Miałem z nią tylko jeden problem. Przy moim "kulawym" oświetleniu gdzie świetlówki są krótsze niż akawarium ( 90 cm do 120 cm ) to chciała rosnąć tylko na środku zbiornika czyli tam gdzie najwięcej światła. No i strasznie śmieciła tzn. najstarsze i najniżej położone liście obumierały bez światła i codziennie musiałem ten drobiazg odławiać z powierzchni.
Pozdrawiam
Mislavo
- Hypno
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
- Kontaktowanie:
He he a tu różni "osobnicy" mówią że nie można mieć holendra z paletkami na dłuższą metę.... No może 100% holendra to to jeszcze nie jest ale bliżej to już chyba ciężko
. Z tego co widzę to raz na miesiąc po przycince masz drugą pensję za zieleninę w najbliższym zoologiku. Podoba mi się to. A w najbliższym czasie jeśli nie będziesz wiedział co z nadmiarem sałaty zrobić, to wezwij kuriera na mój koszt i ślij wszystko do mnie... Zrewanżuję się butelczyną lubelskiego miodku pitnego najwyższej półki czyli półtoraczka 
Oj chyba sprowokowałem.....

Oj chyba sprowokowałem.....
- Bogdan
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
- Kontaktowanie:
.Hypno pisze: Z tego co widzę to raz na miesiąc po przycince masz drugą pensję za zieleninę w najbliższym zoologiku
Nisko oszacowałeś moją wypłate

Kurcze aż tak nisko ? Tylko na butelczyne półtoraczka a gdzie papierosy ?Podoba mi się to. A w najbliższym czasie jeśli nie będziesz wiedział co z nadmiarem sałaty zrobić, to wezwij kuriera na mój koszt i ślij wszystko do mnie... Zrewanżuję się butelczyną lubelskiego miodku pitnego najwyższej półki czyli półtoraczka

A tak poważnie to przyślij adres na priw.
Cześć Bogdan
Jestem na tym forum świeżutki i muszę przyznać, że twoje stadko i jego otoczenie robi na mnie i mojej rodzince niezłe wrażenie. Wyzwala w nas dodatkowe zaangażowanie, a moje dzieci twierdzą, że za kilka tygodni czy miesięcy pokażemy tu swoją sesje fotograficzną i to lepszą
Wracam do palet i dzieki wam wiem, że będzie to powrót udany.
Dzięki za inspirację
Jestem na tym forum świeżutki i muszę przyznać, że twoje stadko i jego otoczenie robi na mnie i mojej rodzince niezłe wrażenie. Wyzwala w nas dodatkowe zaangażowanie, a moje dzieci twierdzą, że za kilka tygodni czy miesięcy pokażemy tu swoją sesje fotograficzną i to lepszą

Dzięki za inspirację
- Bogdan
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Bogdan Mosór
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jaroszowiec k/Olkusza
- Kontaktowanie:
Muszę przyznać że bardzo miło czyta się takie posty a każdego "nawróconego" witamy na naszym forum.Markol pisze:Cześć Bogdan
Dzięki za inspirację