RobertN-akwa..........
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
-
- senior
- Imie i Nazwisko: Robert Nowakowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Klucze
- Kontaktowanie:
RobertN-akwa..........
Jak na razie skromnie ... -jedna z moich ulubionych rybek-mieszanka azjatyckiego Cobalt Blue i polskiego Turkusa- wyhodowana u mnie z jednego z ziarenek ikry
pozdr Robert
pozdr Robert
- Załączniki
-
- Kopia HPIM5794.JPG (210.79 KiB) Przejrzano 9754 razy
-
- senior
- Kontaktowanie:
Re: RobertN-akwa..........
1. 
2.
3.
4.
5.
pozdr Robert

2.

3.

4.

5.

pozdr Robert
- fomalhaut
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Wojciech Grzegorzyca
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Polska
Gdzieś Ty był, jak rocznik 2009 się tworzył... bo juz jest w druku... eh....
-
- senior
- Kontaktowanie:
No to jeszcze coś takiego
1.

i zamazane
2.

pozdr Robert
- gajowa
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
Gdzie Robert był?fomalhaut pisze:Gdzieś Ty był, jak rocznik 2009 się tworzył... bo juz jest w druku... eh....
Na mysiarze toczył utarczki z Adasiem

Robert, Ty takich zblizeń nie pokazuj, bo jeszcze się okaże, że masz ryby z defektami genetycznymi, dziurawica itp

-
- senior
- Kontaktowanie:
Nie utarczki, tylko dobra zabawa......gajowa pisze:Gdzie Robert był?fomalhaut pisze:Gdzieś Ty był, jak rocznik 2009 się tworzył... bo juz jest w druku... eh....
Na mysiarze toczył utarczki z Adasiem
Robert, Ty takich zblizeń nie pokazuj, bo jeszcze się okaże, że masz ryby z defektami genetycznymi, dziurawica itp
Zbliżenia wybieram, żeby nie było zbędnych dyskusji...

pozdr Robert
-
- senior
- Kontaktowanie:
Samiczka
2.
pozdr Robert
2.

pozdr Robert
-
- senior
- Kontaktowanie:
Gdyby nie agregat prądotwórczy podobnie wyglądałoby moje akwarium.
1.
2.
3.
4.
pozdr Robert
1.

2.

3.

4.

pozdr Robert
-
- nowicjusz
- Imie i Nazwisko: Krzysztof Nowak
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Zaniemyśl
co do agregatu to mógł bys napisać o nim coś więcej ? tzn jaki model i mniej więcej cene.
Pytam ponieważ z Ojcem równiez chcemy cos takiego kupić... dodam że był to moj pomysł
Pytam ponieważ z Ojcem równiez chcemy cos takiego kupić... dodam że był to moj pomysł

-
- senior
- Kontaktowanie:
Agregat kupiłem w Castoramie z 6-7 lat temu z firmy Endress. Model Endress ESE 2000 BS i działa bezawaryjnie i wielokrotnie nam pomógł. Ceny są różne zależy od sklepu. Ten model ciągnie mi cały dom. Nie włączam wtedy czajnika bezprzewodowego, bo wybija zabezpieczenie na agregacie czasami, ma stabilizację napięcia, można podłączyć komputer, TV, nie da się rozmawiać na skype bo przenosi się szum z prądnicy. Jest dość oszczędny i te 0,9 l na 17 h, bez obciążenia jest prawdą. Przed kupnem trzeba rozważyć moc jaką musi posiadać, zakładając że te co mają większą moc zużywają więcej paliwa, jego przeznaczenie czy będzie używany cały czas czy sporadycznie. Ten mój najdłużej chodził 4 dni. >> Tutaj << o nim. Dodatkowo zakupiłem do niego wąż do odprowadzania spalin w sklepie firmowym Wolbromiu gdzie produkowane są takie węże, bo docelowo zamierzam ustawić go na stałe w garażu, który mam pod domem. Ten mój uważam za wystarczający jak dla mnie. Niektórzy muszą niestety mieć trójfazowe a te więcej palą. Może osobny wątek założyć aby się offtop nie zrobił, a może coś się komuś przyda. Nie polecam chińskich podrób sprzedawanych np na kanale 19 CB radio.krzysiu pisze:co do agregatu to mógł bys napisać o nim coś więcej ? tzn jaki model i mniej więcej cene.
pozdr Robert
-
- senior
- Kontaktowanie:
Trochę przynudzania
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
pozdr Robert
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

pozdr Robert
-
- senior
- Kontaktowanie:

pozdr Robert
-
- nowicjusz
- Imie i Nazwisko: Krzysztof Nowak
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Zaniemyśl
małe pytanie od zielonego kolegi 
skąd wziąłeś ramirezy? z giełdy ze sklepu? czy może znasz kogos kto sprzedaje np wysyłkowo?
pytam ponieważ jestem na etapie wprowadzania ich do akwa i póki co jest nie za ciekawie.
z pierwszego mojego zakupu leczenie profilaktyczne dała rade przetrwac jedna samica ktora plywa juz w ogolnym.
ostatnio do kwarantannowego wpuscilem 4 ramirezy z czego po jednej kuracji levamisolem ostala sie jedna!!!
tyle ze one wszystkie od poczatku byly jakies slabawe...kompletnie nie wiem skad je wziasc zakladajac, ze na gielde mam male szanse sie dostac.

skąd wziąłeś ramirezy? z giełdy ze sklepu? czy może znasz kogos kto sprzedaje np wysyłkowo?
pytam ponieważ jestem na etapie wprowadzania ich do akwa i póki co jest nie za ciekawie.
z pierwszego mojego zakupu leczenie profilaktyczne dała rade przetrwac jedna samica ktora plywa juz w ogolnym.
ostatnio do kwarantannowego wpuscilem 4 ramirezy z czego po jednej kuracji levamisolem ostala sie jedna!!!
tyle ze one wszystkie od poczatku byly jakies slabawe...kompletnie nie wiem skad je wziasc zakladajac, ze na gielde mam male szanse sie dostac.
-
- senior
- Kontaktowanie:
Ramirezki od P. Mordarskiego z Częstochowy-> Hodowla Ryb Akwariowych Pirania- adres znajdziesz w necie . Kupowane na giełdzie w Krakowie, mają już gdzieś ponad 1,5 roku. Na giełdę trudno się dostać ?? Popytaj, może ktoś z forum tam bywa i Ci pomoże.
pozdr Robert
pozdr Robert