Jak wszyscy na tym forum jestem też zarażony w stopniu zaawansowanym chorobą zwaną Paletki chciałbym wam zaprezentować ryby które dziś przywiozłem od braci z Niemiec przy okazji byłem sprawdzić fakty i mity które kiedyś na naszych forach wyczytałem dodam tylko że na hodowli byłem osobiście i wybierałem ryby od najmnieszej do największej,ale tak całkiem poważnie to mam na imię Radek i mieszkam w Aleksandrowie Kujawski takie tam małe miasteczko pod Torunie akwarystą byłem od zawsze czyli mniej więcej w wieku 12 lat miałem już w akwarium gupiki pózniej były różne przejscia np.na skalary mieczyki itd,od 3 lat zauroczyłem się paletkami najpierw kupiłem sobie akwa 800 litrów póznej czyli całkiem niedawno postanowiłem pobawić się w ich hodowanie do tego celu powstało pomieszcznie 3mx3m i tam już mam 8 zbiorników w sumie około 1000 litrów wody docelowo bedzie litrów 5 tysięcy,obecnie jeżdzę sobie po różnych hodowlach i dobieram to co mnie będzie interesowało do dalszego rozmnażania,postanowiłem wybrać się do braci Stendker ,przejdzmy do konkretów bo chciałbym wam pokazać co przywiozłem od braci a przywiozłem około 80 ryb róznej wielkości,
Już na parkingu w Warendorfie
Uploaded with
ImageShack.us
żeby dojechac i wrócić musiałem pokonać 1800 km w dwie strony ale było warto ,zdjęcie niżej jest zrobione już w domu po nieprzespanych dwóch dobach
Uploaded with
ImageShack.us
Kolejny etap rozpakowanie (na ten moment czekałem całe te dwie doby
i wreszcie moment kiedy ryby są już w zbiorniku zdziwiła mnie jedna rzecz że po takiej podrózy ryby praktycznie już po 10 minutach pływały w akwa
http://imageshack.us/content_round.php? ... ad&newlp=1
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
jakby na pierwszym planie Solid Fire Red pięknie wybarwiona a co z tej barwy zostanie zobaczymy
Uploaded with
ImageShack.us
na części z nich widać jeszcze pasy ze stresu ale jest już coraz lepiej
Uploaded with
ImageShack.us