Moi wychowankowie
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
- mkozubski
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
- Kontaktowanie:
Re: Moi wychowankowie
karm dużo, podmieniaj wodę a będzie dobrze - już z gorszych karakanów wyrastały w miarę dobre ryby, szczurami nie są to jest najważniejsze, poza tym ważne że podobają się Tobie 

- roh
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Roman Hadziewicz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: KĘTRZYN
- Kontaktowanie:
Kurde Maćku nie wiedziałem, że w tym tygodniu to Ty jesteś tym "dobrym policjantem"
Alenquer nie dygaj jest dobrze nie ma wielu, którzy ,mogą się pochwalić takim sukcesem jak twój. Nie pisze tu o wyjadaczach. Teraz będzie tylko lepiej tylko troszeczkę słuchaj lepszych od siebie i nie obruszaj się jak Ci ktoś wytknie doniczkę czy krzywo powieszony termometr, albo filtr w inny rogu akwarium. To są bzdury. Ludzie czasami potrzebują zrzucić z siebie frustrację-każdy sposób dobry byleby skuteczny.

Alenquer nie dygaj jest dobrze nie ma wielu, którzy ,mogą się pochwalić takim sukcesem jak twój. Nie pisze tu o wyjadaczach. Teraz będzie tylko lepiej tylko troszeczkę słuchaj lepszych od siebie i nie obruszaj się jak Ci ktoś wytknie doniczkę czy krzywo powieszony termometr, albo filtr w inny rogu akwarium. To są bzdury. Ludzie czasami potrzebują zrzucić z siebie frustrację-każdy sposób dobry byleby skuteczny.
- mkozubski
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
- Kontaktowanie:
ja ZAWSZE jestem dobryKurde Maćku nie wiedziałem, że w tym tygodniu to Ty jesteś tym "dobrym policjantem
a czepiam się TYLKO takich wyjadaczy jak TY

- Alenquer
- senior
- Imie i Nazwisko: Artur
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Londyn
Nie bój Roman nie dygam
Ogólnie jest wesoło, najbardziej mnie rozbawiło jak wróżbita wywróżył z tych zdjęć że leki stosowałem i ryby choróbska przeszły itd.
szkoda, że nie dodano jakie te leki stosowałem
A co do doniczki to działają bo dzisiaj na jednej z nich pojawiło się coś takiego:

Ogólnie jest wesoło, najbardziej mnie rozbawiło jak wróżbita wywróżył z tych zdjęć że leki stosowałem i ryby choróbska przeszły itd.

A co do doniczki to działają bo dzisiaj na jednej z nich pojawiło się coś takiego:

-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Jan Czarnecki
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Łomża
- Kontaktowanie:
Ale to już inna doniczka
i pewnie inna ryba ,nie pisz chociaż że to z tych 12 cm poszły do tarła ? a może jednak ,często zdarza się że ryby 12 cm mają odpowiedni wiek aby się rozmnażać ,wszystko fajnie tylko tego wzrostu brakuję , Janek.

- Alenquer
- senior
I znów wrózenie i domysly
Pewnie, ze nie te ryby. Tamte maja dopiero 6,5 miesiaca.
Nie wiem cz tylko ja mam takie wrazenie ale da sie odczuc, ze jak ktos ma malo postów to zakalada sie ze na rybach sie nie zna. Paletki trzymam od niecalych dwoch lat a rozmnazam od niecalego roku bo zamiast od razu kupic dobrane pary zmarnowalem czas na probe dobrania sie dobrej pary z 6-ciu podrostkow (para sie dobrala ale nie byla dobra, samiec kowior zbytnio lubil). Jak widac paletki to dla mnie dosc nowy gatunek ale w hodowli ryb lakiem nie jestem a nawet nie mam prawa nim byc bo to mój wyuczony zawód.

Nie wiem cz tylko ja mam takie wrazenie ale da sie odczuc, ze jak ktos ma malo postów to zakalada sie ze na rybach sie nie zna. Paletki trzymam od niecalych dwoch lat a rozmnazam od niecalego roku bo zamiast od razu kupic dobrane pary zmarnowalem czas na probe dobrania sie dobrej pary z 6-ciu podrostkow (para sie dobrala ale nie byla dobra, samiec kowior zbytnio lubil). Jak widac paletki to dla mnie dosc nowy gatunek ale w hodowli ryb lakiem nie jestem a nawet nie mam prawa nim byc bo to mój wyuczony zawód.
- Alenquer
- senior
ryby maja w tym momencie 12,5 miesiaca. Zaczęły powoli dobierać się w pary, jedną na próbe odłożyłem do tarliskowego, po podmianie złożyły ikrę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

- roh
- członek PKMD
- Kontaktowanie:
I sie dzieje niech

- Alenquer
- senior
Poniższe zdjęcie jest z innego zbiornika, te ryby to świeży nabytek, proszę zwrócić uwagę na kolor ikry.

- roh
- członek PKMD
- Kontaktowanie:
Sorki, ale kolor jak kolor. Ciemna ryba, ciemna ikra-to też nie reguła.
- Alenquer
- senior
Mialem na mysli to ze rybki to swiezy import z Azji i sa dosc mocno podbarwione, prawdopodobnie karmione jajami krewetek. Z czasem ikra bedzie jasniejsza. Ta pierwsza para zlozyla ikre prawie przezroczysta, a ich rodzice rok temu przy pierwszych tarlach skladaly ikre o kolorze takim jak te na dole.
- Alenquer
- senior
Alenquer pisze:Zrobiłem jeszcze jedna fotkę, teraz lepiej widać kształt ryby, starałem się ustawić obiektyw prostopadle do boku ryby.
Teraz rybka wygląda tak:

-
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Sebastian Pustelnik
- Kontaktowanie:
Pół roku jak z bata strzelił i ...o ryby dbasz... ale szczur szczurem pozostał...Jak ktoś dał ciała z dyskiem za młodu to niema zmiłuj ,nie nadrobisz.
powodzenia w hodowli
powodzenia w hodowli
- Alenquer
- senior
Co masz na mysli mowiac 'szczur' patrzac na ta rybe?
- Alenquer
- senior
Jeden z ciekawszych podrostków