Normalnie, poprostu nie miezy

TDS: uzadzenie do pomiaru ilosci czasteczek rozpuszczalnych w h2o. czyli 150 ppm.
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
Napewno ma jakis patent o ktyrym nie mowi. Ja osobiscie podejzewam ze ukrywa jakis reaktor albo skimer pod aqwa. no i jeszcze ma cos wiszacego nad baniakiemaltumy pisze:no jeśli nie mierzy to nie mierzy..
Maks ,czego cząsteczeknobleKoziol pisze:TDS: uzadzenie do pomiaru ilosci czasteczek rozpuszczalnych w h2o. czyli 150 ppm
Mierzy zawartość substancji rozpuszczonych, a tym samym określa ilość zanieczyszczeń w wodzieniki 28 pisze:Maks ,czego cząsteczeknobleKoziol pisze:TDS: uzadzenie do pomiaru ilosci czasteczek rozpuszczalnych w h2o. czyli 150 ppm![]()
No a co moze nie? zastanawiam sie jaki to wynalazek masz do oczyszczania wody z niechcianych pierwiastkow, przytym nie usuwajac mineralowrady3 pisze:Jeżeli zanieczyszczeniami nazwać wszystko poza wodą czyli H2O to tak zanieczyszczeń. Mierzy ilość między innymi minerałów rozpuszczonych w wodzie. Czyste H2O nie przewodzi prądu a to co jest w nim rozpuszczone przewodzi. Dlatego mierzymy przewodność wody.
rady3 pisze:Nie wiem dlaczego tak się obruszasz. Otóż minerały to również pierwiastki. Nie bardzo rozumiem jak to rozgraniczasz. Nie mam zamiaru kogokolwiek poprawiać. Nie jestem wszechwiedzący. Piszę tylko to co wiem, lub wydaje mi się, że wiem.Trochę luzu. To forum jest między innymi po to by początkujący akwarysta mógł z wątków wyciągnąć coś dla siebie, a nie tylko dla tak zaawansowanych akwarystów, jak Ty, którzy wszystko wiedzą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości