Moje 150 l.
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
Ban zdjęty wiec moge opisać to tarło.
Z ikry wykluły sie larwy, potem przekształciły się w narybek. Po 14 dniach w akwa ogólnym pojawiły się nowe larwy od innej pary. Liść do którego były przyczepione przełożyłem do tarliskowego sadząc naiwnie, ze też się odchowaja. Efekt był tak, ze tarlaki zjadły te larwy, oraz swój dwutygodniowy narybek.
Teraz w akwa tarliskowym jest inna para wraz z 18 dniowym narybkiem.
I jeszcze wygląd akwa ogólnego.
Z ikry wykluły sie larwy, potem przekształciły się w narybek. Po 14 dniach w akwa ogólnym pojawiły się nowe larwy od innej pary. Liść do którego były przyczepione przełożyłem do tarliskowego sadząc naiwnie, ze też się odchowaja. Efekt był tak, ze tarlaki zjadły te larwy, oraz swój dwutygodniowy narybek.
Teraz w akwa tarliskowym jest inna para wraz z 18 dniowym narybkiem.
I jeszcze wygląd akwa ogólnego.
- Załączniki
-
- akwa pkmd.jpg (90.9 KiB) Przejrzano 4916 razy
-
- tarło 42_filtered.jpg (37.75 KiB) Przejrzano 4922 razy
- rady3
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
- Kontaktowanie:
michal.p1 pisze:chciałem coś wnieść do tematu,nie zgadzam sie z opiniami że aby mieć paletki trzeba mieć ogromny baniak,sam mam akwa 120l i w nim 5 paltek5-7 cm,rybki mają się świetnie ,są zdrowe i wiecznie głodne, oczywiście zdaje sobie sprawę ze nie wyrosną z nich takie okazy jak co niektórzy z was mają, a może nawet za parę miesięcy sie z nimi będę musiał rozstać gdyż będą za duże, ale mam te frajdę ze mam u siebie paletki i ciesze sie nimi.
nie podważam waszych opinii i przeliczników 50 litrów jedna paletka, wielu z was pewnie dysponuje o wiele większa wiedzą niż ja, ale jedna chce napisać zę tak tez można i wcale to nie wymaga az takiego nakładu pracy,raz na tydzień podmiana 30% i odmulanie i to wszystko.
a na koniec napisze ze jestem przedstawicielem handlowym i pracuje w branży zoologicznej i dziennie odwiedzając około 10 sklepów na części spotykam sie ze sklepami w których są paletki. i jeśli myślicie ze żyją one w idealnych warunkach to sie mylicie,najczęściej baniak 60l i do 10 paletek w środku i na większości sklepów tak jest,co dowodzi tylko tego że wbrew panującej opinii paletka to ryba trwała i umie sie dopasować do każdych warunków
No cóż z takimi poglądami to lepiej nie przyznawaj się, że pracujesz w branży. Wstyd. To, że w sklepie ryby pływają w takich warunkach ma się nijak do tego w jakich powinny pływać, kiedy jest to ich stałe lokum. Nie widzę powodu, żeby powielać złe nawyki niektórych właścicieli sklepów.
Witam,
czas po długiej przerwie zaktualizowac fote zbiornika.
W akwa są dwie dobrane pary ( cały czas te same ryby ), cztery bocje, i cztery podrostki z poprzednich tareł.
A teraz zdjęcie:
Troche odszumiłem, bo zdjecie było kiepskiej jakości:

czas po długiej przerwie zaktualizowac fote zbiornika.
W akwa są dwie dobrane pary ( cały czas te same ryby ), cztery bocje, i cztery podrostki z poprzednich tareł.
A teraz zdjęcie:
Troche odszumiłem, bo zdjecie było kiepskiej jakości:

Ostatnio zmieniony 14 gru 2008, 18:45 przez czasza, łącznie zmieniany 1 raz.