Rafał
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
To nietrudne, gdy widzę miękkie cienie, cieplejszą barwę zdjęcia w porównaniu z poprzednimi, dużo większą plastyczność całej fotkiFal pisze:kombinowałem z zewnętrznym oświetleniem widzę ,że spostrzegawczy jesteś i znasz się na rzeczy
Kokretnie to jest to lampa SB29 pierścieniowa nakładana na obiektyw zakładam do niej różne dyfozory własnej roboty tak żeby jak najbardziej zmiękczyć cienie , nie stosuję lampy na obiektywie trzymam ją pod kątem w różnych pozycjach , ciężko się robi zdjęcia , ale co tam najważniejsza jest zabawa. Barwy nie potrafię tobie podać.Możesz pochwalić się, czym konkretnie doświetlasz?
Dyfuzory robię dokładnie z paieru i mydelniczki tak ,że nie mam czym się pochwalić , chyba najważniejszy jest kąt padania światła , próbowałem z różnych stron i z góry i z dołu boku itd... dzisiaj może będę miał więcej czasu to się pobawię w utawieniami.Czy w "dyfuzorach własnej roboty" wychodzisz poza składanki z papieru i półprzezroczyste mydelniczki?
Rafał jestem tylko amatorem nie mam takiego sprzętu ,żeby kombinować z parasolami itd...Próbowałeś może - poza gimnastyką z lampą w ręku - doświetlać akwarium na sposób studyjny?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości