Moje 240l z paletkami
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Jaś i Małgosia
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Alternatyw 4
Jak widzisz mamy tu wiele rozwiązań od podłoży na lata po podłoża kupne.
Zawsze należy sobie postawić pytanie co tak naprawdę się chce osiągnąć.
Jedno jest najważniejsze parametry wody. No i tu się zaczyna cała nasza melodia.
Ciężko zdecydować się na coś patrząc ten ma tak inny inaczej a efekty te same.
I kaplica.
Ale my tu na forum potrafimy namieszać w głowach
)))
Zawsze należy sobie postawić pytanie co tak naprawdę się chce osiągnąć.
Jedno jest najważniejsze parametry wody. No i tu się zaczyna cała nasza melodia.
Ciężko zdecydować się na coś patrząc ten ma tak inny inaczej a efekty te same.
I kaplica.
Ale my tu na forum potrafimy namieszać w głowach

- Anawa
- junior
- Imie i Nazwisko: Ewa Kulik
- Kontaktowanie:
Święta prawda! Potraficie namieszać w głowach!
Jeśli chodzi o postawienie pytania co chcę osiągnąć to akurat z tym nie mam problemu. Nie chodzi mi bowiem o to żeby rośliny lepiej rosły, bo to już mam, zależy mi natomiast na tym aby rosły jak dotąd i aby podłoże było na tyle wartościowe aby nie stosować nawozów a przynajmniej zredukować je do niezbędnego minimum. Dodatkową sprawą sa walory estetyczne. Bardzo podobają mi się ciemne podłoża, przy dużej ilości roślin ciemne podłoże i tło ładnie się komponują. No i oczywiście aby parametry wody nie szalały, bo przecież najważniejszymi mieszkańcami akwarium są paletki.
Jeśli chodzi o postawienie pytania co chcę osiągnąć to akurat z tym nie mam problemu. Nie chodzi mi bowiem o to żeby rośliny lepiej rosły, bo to już mam, zależy mi natomiast na tym aby rosły jak dotąd i aby podłoże było na tyle wartościowe aby nie stosować nawozów a przynajmniej zredukować je do niezbędnego minimum. Dodatkową sprawą sa walory estetyczne. Bardzo podobają mi się ciemne podłoża, przy dużej ilości roślin ciemne podłoże i tło ładnie się komponują. No i oczywiście aby parametry wody nie szalały, bo przecież najważniejszymi mieszkańcami akwarium są paletki.