Ja się też pochwalę

Życie w Twoim akwarium (zdjęcia ryb, roślin i innych żyjątek).

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*

Awatar użytkownika
rafdisc
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: rafdisc » 21 gru 2006, 22:57

}.Jak widać lotos Dispara ma się dobrze
moja rada odcinaj mu najwyższe liscie dochodzące do lustra wody bo Ci się rozrośnie na powierzchni wody a nie w toni.

Awatar użytkownika
niki 28
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY

Post autor: niki 28 » 21 gru 2006, 23:03

moja rada odcinaj mu najwyższe liscie dochodzące do lustra wody bo Ci się rozrośnie na powierzchni wody a nie w toni
Po wsadzeniu ,kilka liśći tych wyszszych stracił.Niemniej rośnie dość szybko .Napewno kilka tych wysokich można obciąć

niki 28

Awatar użytkownika
Michcio
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin

Post autor: Michcio » 21 gru 2006, 23:49

Jacku ryby to podstawa a nie jakieś tam chaszcze. Ja miedzy innymi przez zbyt duże ilości roślin (no i swoją głupotę oczywiście) miałem tragedię w zbiorniku. Tak samo z odmulaniem , wolę teraz chuchać na zimne, czyścić wszystko i mieć pewność że wszystko zapięte jest na ostatni guzik.
Ogólnie nad baniaczkiem musisz jeszcze troszkę popracować. przyznam ci się szczerze ze bardziej podobało mi się poprzednie tło, ale to Tobie ma się podobać. Rybki zdrowe, maja gdzie pływać. Pomyśl jeszcze nad porządnym korzeniem, możesz go własnoręcznie spreparować, wtedy będziesz miał pewność co do jego bezpieczeństwa.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2006, 23:51 przez Michcio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rafdisc
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: rafdisc » 21 gru 2006, 23:51

Po obcięciu wysokich powinien puszczac niższe więc będzie ładniejszy , a jak się rozrośnie na górze to może zacząc puszczac młode lotoski ale wtedy może zacząc marniec mój puscił małe i pogubił wszystkie liscie z trydem go odratowałem.Głupie te Lotosy w hodowli -ale ładne

Awatar użytkownika
niki 28
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Jacek Niglus
Miejsce zamieszkania/miasto/: PSARY

Post autor: niki 28 » 22 gru 2006, 08:38

Po obcięciu wysokich powinien puszczac niższe więc będzie ładniejszy , a jak się rozrośnie na górze to może zacząc puszczac młode lotoski ale wtedy może zacząc marniec mój puscił małe i pogubił wszystkie liscie z trydem go odratowałem.Głupie te Lotosy w hodowli -ale ładne
Skoro przez to przechodziłeś ,to napewno masz rację.Niechciałbym dopuśćić do tego żeby lotos mi zmarniał
Jacku ryby to podstawa a nie jakieś tam chaszcze

Michcio .Nigdy nie chciałem mieć holendra z paletami ,myślę że jest to dość skomplikowana sprawa ,aczkolwiek mam wielką słabość do pięknych akwa roślinnych.Uważam że rośliny w akwa z paletami powinny
-niezbyt gęsto posadzone
-pięknie rosnąć
-w miarę spełniać role dodatkowego filtra,tak przynajmniej ja uważam
Ogólnie nad baniaczkiem musisz jeszcze troszkę popracować
Cały czas nad nim pracuję,ale ostrożnie .Jak to mówi Bogdan żeby{poprawiając nic nie spiepszyć}.Co do korzenia to przydałbymi się fajny, rozglądam się co nieco.Co do spreparowania go , to znam to z doświadczenia ,choćbyś nie wiadomo ile go przygotowywał i tak musisz się liczyć z ewentualną niemiłą niespodzianką .U mnie rok był spokój , a po roku ,szkoda gadać.Zawsze twierdziłem że drewno żyje swoim życiem nawet te martwe
Rybki zdrowe, maja gdzie pływać.
I właśnie to jest dla mnie najważniejsze.

niki 28

Odpowiedz

Wróć do „Galeria”