moje male 200l
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
ptaszek niezydentyfikowany,najprawdopodobniej pleszka( poznaje po pomaranczowym ogonie)
musze obejść dom do okoła bo moze po kilku latach znowu sikorki wróciły:)
Jak juz przy temacie to widizeliście kiedyś CZARNEGO bażanta? bo mam kolo ogrodu( a newet czasem W )
Teraz czekam na mlode sarny xD
I jeszcze pytanie co do rybki paletki:
Co mam zrobić zeby ryba zaczęła jeść. Jest strasznie chuda ,prawie w ogóle nie rośnie, je tylko śladowe ilości a nawet kupy nie robi, wygląda na zdrową,przenioslem ją do innego zbiornika,bo myslalem ze nie je bo inne jej nie pozwalają, w zbiorniku ma identyczne warunki jak miala wczesniej wiec zadnego ,,skoku raczej nie bylo.
ph : 6,5
no2: 0
no3:10
kH: 3
gH: ok.7
Spawdzane zoolekiem i serą
musze obejść dom do okoła bo moze po kilku latach znowu sikorki wróciły:)
Jak juz przy temacie to widizeliście kiedyś CZARNEGO bażanta? bo mam kolo ogrodu( a newet czasem W )
Teraz czekam na mlode sarny xD
I jeszcze pytanie co do rybki paletki:
Co mam zrobić zeby ryba zaczęła jeść. Jest strasznie chuda ,prawie w ogóle nie rośnie, je tylko śladowe ilości a nawet kupy nie robi, wygląda na zdrową,przenioslem ją do innego zbiornika,bo myslalem ze nie je bo inne jej nie pozwalają, w zbiorniku ma identyczne warunki jak miala wczesniej wiec zadnego ,,skoku raczej nie bylo.
ph : 6,5
no2: 0
no3:10
kH: 3
gH: ok.7
Spawdzane zoolekiem i serą
mam 32 stopnie i jak najmocniejsze napowietrzzanie jakie moge, rybka chyba wraca do zdrowia bo od wczoraj prawie w ogole nie widze jedzenia na dnie, teraz niech jeszcze posiedzi w sterylniaku i niech przytyje i podrośnie...
Jeszcze mam pytanie, u któregoś z forumowiczów widziałem w akwarium pielegniczki ramirezki , czy moge je trzymać z paletkami, neonami innesa, fantomami czerwonymi i ze zwinnikiem jarzencem??
Bo rybki ładne i mysle ze fajnie by akwarium z nimi wygladalo.
I pytanie co do fantoma czerwonego,bo jeden zrobil sie bardziej czerwony a pletwy tak jakby sie zaostrzyly no i gania w kolko z innym fantomem, czy to nie czasem czas na tarlo?
moze ktos ma te rybki iz na ich zachowanie
Jeszcze mam pytanie, u któregoś z forumowiczów widziałem w akwarium pielegniczki ramirezki , czy moge je trzymać z paletkami, neonami innesa, fantomami czerwonymi i ze zwinnikiem jarzencem??
Bo rybki ładne i mysle ze fajnie by akwarium z nimi wygladalo.
I pytanie co do fantoma czerwonego,bo jeden zrobil sie bardziej czerwony a pletwy tak jakby sie zaostrzyly no i gania w kolko z innym fantomem, czy to nie czasem czas na tarlo?
moze ktos ma te rybki iz na ich zachowanie