moje akwa 600l
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
moje akwa 600l
po małym remoncie moje akwa
- Załączniki
-
- oczekiwanie na obiad
- SIMG2338a.JPG (54.89 KiB) Przejrzano 7728 razy
- Michcio
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Michał Próchnicki
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Fajne stadko, postaraj się je dobrze karmić. Jeżeli chodzi o zbiornik to średnio, przy takim litrarzu mozna zrobić akwa wymiatające, a Twoje jest conajwyżej przeciętne. Popracuj troche nad estetyką, zarzucaj ryby żarełkiem, dołóż duży rozłożysty korzeń, posadz cos szybkorosnacego.Trzumam kciuki, pochwal sie za jakiś czas.
dzieki za słowa krytyki własnie takiego korzenia poszukuje ,ponieważ istniejacy korzeń wyjełem gdyż ryby sie zbyt często za nim chowały .
ryby sa karmione sercem wołowym według przepisu hodowli ,,pirania"
co doroslin to miałem latem sninice i prawie 70 % poszlo w ....
zostało około 10 zabienic i troche gorszych gatunkowo roslin.
ryby sa karmione sercem wołowym według przepisu hodowli ,,pirania"
co doroslin to miałem latem sninice i prawie 70 % poszlo w ....
zostało około 10 zabienic i troche gorszych gatunkowo roslin.
- fomalhaut
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Wojciech Grzegorzyca
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Polska
Axel32.......
Prośba... mała... postaraj się pisać po polsku.... Ja wiem, komputery, klawikordy... jakieś myszy się pętają, ale...
Szanujmy się!
Popatrz jak ładnie shifta używa _TOM_....
I kropki na końcu zdania...
Gwarantuję, że więcej osób będzie miało ochotę odpowiadać na Twoje posty....
Pozdrawiam
Wojtek
Prośba... mała... postaraj się pisać po polsku.... Ja wiem, komputery, klawikordy... jakieś myszy się pętają, ale...
Szanujmy się!
Popatrz jak ładnie shifta używa _TOM_....
I kropki na końcu zdania...
Gwarantuję, że więcej osób będzie miało ochotę odpowiadać na Twoje posty....
Pozdrawiam
Wojtek
- DISPAR
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Dariusz Łupiński
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Łosice
- Kontaktowanie:
Ale trzeba przyznać uczciwie, że coraz częściej nowi użytkowincy tego forum pokazują coraz lepsze akwaria.Co do roślin w Twoim akwarium to posadziłbym je w/g zasady: nie sadzi się roślin obok siebie o: podobnej wielkości, podobnego koloru, podobnego kształtu liści. Tylko z tym kolorem trzeba uważać bo chodzi głównie o odcienie zielonego
.
- mirek-gniezno
- senior

- Kontaktowanie:
co do tła to powstało niebieskie -ponieważ przez rok miałem morskie ze skrzydlicami, sohalami,oraz koralowacmi miekkimi ,a przy tego typu akwa czesto stosuje sie jako tlo plexi niebieskie.Muszę powiedzieć, że nie podobają mi się akwaria z niebieskim tłem. Wyglądają jakoś sztucznie. Jednak to kwestia gustu, a o nich jak woadomo się nie dyskutuje. Akwa chyba bardzo świeże. Powiedz co to jest na dnie. Mi to wygląda na żwir koralowy niestety
Akwa było odkupione i bylo pomalowane czarna farbą którą było cieżko zedrzeć i chyba nie miałem wyjścia.
Podłoze to tylko najzwyklejszy żwirek choć na zdjeciu wyglada jak biały. Przymierzam sie do zmiany na piasek kwarcowy ,ale obawiam sie czy po nie długim czasi enie będzie zbyt brudny
Akwa ma ponad rok ale teraz jest po gruntownym ,,sprzątaniu" gotownie tej ilosci zwirku w kuchni nie należy do przyjemności,, dobrze ze miałem wolne:) w ten dzień
W dziale technika dałem opis z rysunkiem pogladowym całego akwarium prosze o sugestie.
http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... 9337#19337
http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... 9337#19337