Trzymane w 240l tem 28 st ,jade na kranówce ,jak przyjechały miały 10cm teraz moją około 14cm.
Chowają się bez problemowo. kilka fotek

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, seba*1*
Już przeniesione do odpowiedniego działu.Bogdan pisze:Bardzo fajne rybki jednak galeria z dyskowcami jest kilka pięter niżej![]()
Tu mieszkają skalary !!!
Po prostu nowoczesny marketing. Na stronie stendkera widnieje tez informacja, ze ryby z tej hodowli moga byc trzymane w wodzie o pH do 8,5gajowa pisze: Ryby ładne, choć jak juz pisałam na 2-óch forach, nie rozumie dlaczego nazywają sie "Tefe".
Nie mają nic wspólnego z ryba powszechnie znaną jako "Tefe", czyli green dyskowiec.
Teffe i Alaquer,to odmiany hodowlane oferowane przez braci Stendker od pewnego czasu.Odmiany piękne ,ale tak jak powiedziałaś Basiu ,Teffe w tym przypadku nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.Natomiast ta druga odmiana bardziej przypomina typowego dzikiego alaquera,przynajmniej po części.Alenquer pisze:Po prostu nowoczesny marketing. Na stronie stendkera widnieje tez informacja, ze ryby z tej hodowli moga byc trzymane w wodzie o pH do 8,5gajowa pisze: Ryby ładne, choć jak juz pisałam na 2-óch forach, nie rozumie dlaczego nazywają sie "Tefe".
Nie mają nic wspólnego z ryba powszechnie znaną jako "Tefe", czyli green dyskowiec.
Masz szczęście że to nie mój wątek ... bo bym Ci odpisałmkozubski pisze:Piotrek Twoje będą kwadratowe
Piotruś to są Niemieckie podróby Tefe, a Ty rozumiem niedługo zaprezentujesz oryginały .stanpiter pisze:Mam nadzieję że moje Tefe będą bardziej TEFE
Bardzo bym chciał je tyle czasu mieć u siebie.stanpiter pisze: Daj im dorosnąć. Jestem ciekaw ich barw w wieku ponad 2 lata
Uwierz że lecą na czerwone,może to zasługa pokarmów wybarwiającychstanpiter pisze:czy te Twoje TEFE tak mocno lecą na czerwono, czy to wina aparatu?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości