V Polskie Mistrzostwa Dyskowców - informacja
Moderatorzy: przynenta, krisaczek
-
- nowicjusz
- Imie i Nazwisko: Michał Marcinkiewicz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Szczecin
Re: V Polskie Mistrzostwa Dyskowców - informacja
Zachęcam wszystkich hobbystów pielęgnujących dyskowce, aby wraz ze swoimi rybami spróbowali swoich sił na V Międzynarodowych Mistrzostwach Dyskowców. W tym roku naprawdę jest o co walczyć, gdyż nagrodami za trzy pierwsze miejsca w każdej grupie są ręcznie wykonane (przy użyciu maczety i noża) drewniane figurki dyskowców wprost z serca Amazonii.
- Załączniki
-
- statuetki - 13 grup barwnych
- 13 GRUP ok.jpg (284.25 KiB) Przejrzano 9416 razy
- Ambra
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Andrzej Sieniawski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: 07-401 Laskowiec
Informuję, że 30 września zamknę ostatecznie listę zgłoszeń ryb konkursowych oraz rezerwacji hotelowych.
Po tym terminie zostaną też dopuszczone do konkursu niektóre zgłoszone dyskowce z listy rezerwowej, o czym wystawcy zostaną powiadomieni odrębnymi meilami.
Maruderzy - a jak wynika z treści meili na Forum jest ich kilku - nie dokonali do tej pory zgodnych z regulaminem Mistrzostw zgłoszeń i rezerwacji, co w praktyce spowoduje, że nie będą mogli wziąć czynnego udziału w imprezie.
Przygotowania do Mistrzostw wchodzą tym samym w ostateczną fazę i wszystko wskazuje na to, że w 2015 roku będzie to największa akwarystyczna impreza wystawiennicza w Polsce.
Po tym terminie zostaną też dopuszczone do konkursu niektóre zgłoszone dyskowce z listy rezerwowej, o czym wystawcy zostaną powiadomieni odrębnymi meilami.
Maruderzy - a jak wynika z treści meili na Forum jest ich kilku - nie dokonali do tej pory zgodnych z regulaminem Mistrzostw zgłoszeń i rezerwacji, co w praktyce spowoduje, że nie będą mogli wziąć czynnego udziału w imprezie.
Przygotowania do Mistrzostw wchodzą tym samym w ostateczną fazę i wszystko wskazuje na to, że w 2015 roku będzie to największa akwarystyczna impreza wystawiennicza w Polsce.

- przynenta
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
- Kontaktowanie:
Pewnie, jak przyjedzie największy człowiek (członek) PKMD, to będą największeAmbra pisze:wszystko wskazuje na to, że w 2015 roku będzie to największa akwarystyczna impreza wystawiennicza w Polsce.

Sorki, nie mogłem się powstrzymać

-
- nowicjusz
- Imie i Nazwisko: Michal Nowakowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Przepraszam ze pytam w tym wątku. Czy na mistrzostwach oprócz obejrzenia będzie też jakaś szansa na zakup lub "dogadanie" zakupu ryb? Nie mam na myśli tych wystawowych superdyskow oczywiście. ...
- marcinw
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Marcin Wilk
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Częstochowa
Będzie bardzo duża szansa, tych superchampionów pewnie też
oczywiście po zakończeniu imprezy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Ambra
- członek PKMD
LISTA RYB PRZYJMOWANYCH NA MISTRZOSTWA ZOSTAŁA ZAMKNIĘTA.Ambra pisze: Informuję, że 30 września zamknę ostatecznie listę zgłoszeń ryb konkursowych oraz rezerwacji hotelowych.
Łącznie będzie to 135 obsadzonych zbiorników konkursowych.
Pozostało kilka wolnych miejsc hotelowych, lecz i ta lista jutro zostanie zamknięta,
- mirek
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Mirek Żak
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Wadowice
- Kontaktowanie:
ja z Piotrem jedziemy w środę rano 4;00 - Chocznia /k Wadowic.michal.l pisze:Wybiera się ktoś z małopolski na mistrzostwa ? może bym się z kimś zabrał
powrót poniedziałek około 18;00 jak droga będzie pusta

- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
14go rano ruszam z Gdyni, autostradą A1 przez Toruń, potem zjazd na Inowrocław, można się zabrać nawet kilka osób, bo auto puste, jeśli ktoś na trasie z Pomorza szuka transportu ?
-
- nowicjusz
- Imie i Nazwisko: Tomek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Bełchatów
Chciałem sie dowiedziec czy bedzie pokazana jakas lista uczestników żeby sprawdzic czy na 100% w tym gronie, bo po wpłacie pieniedzy nie dostałem zadnej informacji ze jest wszystko ok itd
Dziekuje z góry i dopytuje bo to mój pierwszy udział w tak duzej imprezie:)
- Darcon
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dariusz Zasadzki
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdańsk
Do imprezy coraz bliżej. Miał się też pojawić harmonogram Mistrzostw. Wiadomo już w kiedy będą oceniane ryby, a kiedy wręczane nagrody? Chciałbym się wybrać na jeden dzień, właśnie na wręczanie nagród, ale bez programu ciężko coś zaplanować...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- marcinw
- zarząd pkmd
Ocena sędziowska jest w piątek, rozpocznie się około godz 12 w południe. Wręczenie nagród w niedzielę rozpocznie się prawdopodobnie ok godz 12-13 ale to dokładnie muszą ustalić przedstawiciele Międzynarodowych Targów Poznańskich. W niedzielę o godz 10tej ma się też odbyć prelekcja Michała Marcinkiewicza. Harmonogram naszej imprezy uzależniony jest od globalnego harmonogramu całej imprezy (ważne punkty nie mogą się zazębiać) dlatego jeszcze do tej pory nie opublikowano ostatecznej wersji.
- marcinw
- zarząd pkmd
Każda osoba zgłaszająca ryby do konkursu poprzez formularz otrzymała automatycznie mailem informację zwrotną o zarejestrowaniu takiego zgłoszenia. Później po ulokowaniu ryb w konkretnych zbiornikach przez osobę odpowiedzialną znów zgłaszający dostawał mailowo potwierdzenie że jego ryba/ryby na 100% została zakwalifikowana do konkursu. Nie wiem czy lista wystawców będzie opublikowana, ustalę to dzisiaj i odpiszę. Należy napisać mail na adres asie1@interia.pl z zapytaniem podając swoje dane i datę wypełnienia formularza zgłoszeniowego.Tomciot40 pisze:Chciałem sie dowiedziec czy bedzie pokazana jakas lista uczestników żeby sprawdzic czy na 100% w tym gronie, bo po wpłacie pieniedzy nie dostałem zadnej informacji ze jest wszystko ok itd
- marcinw
- zarząd pkmd
Powiadomienie o przyjęciu Twoich ryb zostało do Ciebie wysłane mailem. Zaksięgowania płatności nie potwierdzamy - to zadanie dla Twojego bankuTomciot40 pisze:Chciałem sie dowiedziec czy bedzie pokazana jakas lista uczestników żeby sprawdzic czy na 100% w tym gronie, bo po wpłacie pieniedzy nie dostałem zadnej informacji ze jest wszystko ok itd

-
- nowicjusz
- Imie i Nazwisko: Tomek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Bełchatów
Dzieki juz wiadomosc na poczte doszła:)
- Ambra
- członek PKMD
Wszyscy zainteresowani otrzymali po wpisaniu ryb na listę główną meilowe powiadomienia, a Ci którzy zostali zakwalifikowaniu z listy rezerwowej uzyskali dodatkowo informację telefoniczną.
Listy wystawców nie publikujemy a każdy zainteresowany w swej sprawie może napisać indywidualnie na meila: asie1@interia.pl
Każdy otrzymuje odpowiedź.
Wystąpił jednak pewien problem.
Otóż poczta z bliżej nie wyjaśnionych powodów kieruje niektóre meile do spamów skąd są automatycznie usuwane. Dlatego też brak odpowiedzi na wysłany meil daje podstawę do podejrzenia, że meil nie dotarł.
Wtedy należy go powtórzyć.
Ciekawskich mogę jedynie poinformować, że prócz polskich akwarystów w V Międzynarodowych Mistrzostwach Dyskowców wezmą udział akwaryści z Anglii, Irlandii, Słowacji i Kataru. Inni zagraniczni akwaryści przysłali swe zgłoszenia po regulaminowym terminie i nie zostały one pozytywnie rozpatrzone. Będą mieli szansę za dwa lata.
Listy wystawców nie publikujemy a każdy zainteresowany w swej sprawie może napisać indywidualnie na meila: asie1@interia.pl
Każdy otrzymuje odpowiedź.
Wystąpił jednak pewien problem.
Otóż poczta z bliżej nie wyjaśnionych powodów kieruje niektóre meile do spamów skąd są automatycznie usuwane. Dlatego też brak odpowiedzi na wysłany meil daje podstawę do podejrzenia, że meil nie dotarł.
Wtedy należy go powtórzyć.
Ciekawskich mogę jedynie poinformować, że prócz polskich akwarystów w V Międzynarodowych Mistrzostwach Dyskowców wezmą udział akwaryści z Anglii, Irlandii, Słowacji i Kataru. Inni zagraniczni akwaryści przysłali swe zgłoszenia po regulaminowym terminie i nie zostały one pozytywnie rozpatrzone. Będą mieli szansę za dwa lata.