GH - wg testu - 0
KH - tu pytanie dla fachowców - test paskowy JBL - kolor nie pasował do żadnego ze skali i nie wiem jaki wpływ ma zmiękczacz na KH
PH - 7,2
CL - wg pasków - 0
NO3 - wg pasków < 10
NO2 - 0
Zbiornik ma być dekoracyjny w salonie 120x50x60 i głownym aspektem jest to aby choć z wodą było jak najmniej problemów (podmiany bez konieczności trzymania beczek tylko bezpośrednio z kranu choć nie wiem czy to wogóle wchodzi w grę
Proszę o opinie czy przy zastosowaniu osmozy parametry wody będę miał na tyle dobre aby podmiany nie absorbowały 2 beczek, odstawiania itp itp bo wtedy nici z paletek
W akwarium zamierzam umieścic 6 dysków (12-15cm gdyż z lektury forum wyczytałem że łatwiej z większymi dla początkującego) , stadko neona czerwonego, kilka kirysków do sprzątania (pytanie jakie najlepiej się nadają?) i parkę ramirezek bo zawsze je uwielbiałem a z lektury forum wyczytałem że nie ma chyba z nimi problemu z paletami:) , trochę roślin, podłoże z piasku kwarcowego (kolejny dylemat bo rośliny), oświetlenie chciałbym zrobić diodowe (tu potrzebuję kolejnej pomocy co i jak z diodami przy tym zbiorniku) i ogólnie proszę o opinię czy to co napisałem trzyma się kupy