Witam
Mam akwarium 300 litrów. Chciałbym hodować paletki ale nie mam filtra ro. Czy w wodzie z kranu da się hodować paletki?? Jestem łodzianinem i mam w kranie ph 7,8 i gh 12. Ostatnio na giełdzie akwarystycznej pytałem się sprzedawcy czy na takiej wodzie można hodować paletki bo że moim zdaniem nie. To powiedział że się nie znam. A jak to jest naprawde?
Paletki, 300 litrów i ro
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
-
- nowicjusz
- Imie i Nazwisko: Tomasz Dusza
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Łódź
Re: Paletki, 300 litrów i ro
Dodam jeszcze że faktycznie miałem filtr ro ale się go pozbyłem bo po prostu nie miałem wystarczająco dużo czasu aby się w to bawić. Praca, żona, dzieci. Brakowało czasu. Więc czy na zwykłej kranówie da się hodować paletki?
- przynenta
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
- Kontaktowanie:
7,8 to trochę przesadził. W okolicach 7ki jest to możliwe, lepiej ok 6.8Żarłacz pisze: ↑17 gru 2024, 06:44Witam
Mam akwarium 300 litrów. Chciałbym hodować paletki ale nie mam filtra ro. Czy w wodzie z kranu da się hodować paletki?? Jestem łodzianinem i mam w kranie ph 7,8 i gh 12. Ostatnio na giełdzie akwarystycznej pytałem się sprzedawcy czy na takiej wodzie można hodować paletki bo że moim zdaniem nie. To powiedział że się nie znam. A jak to jest naprawde?
- przynenta
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
- Kontaktowanie:
Te ryby są dość proste w hodowli, ale jedak należy im poświecić czas. Sam z tego powodu zlikwidowałem hodowlę.