Pieprz na paletkach

Tematy ogólne w tym jak zacząć.

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

alghar
junior
junior
Posty: 62
Rejestracja: 28 gru 2005, 19:17
Lokalizacja: Bydgoszcz

Pieprz na paletkach

Post autor: alghar » 08 kwie 2006, 19:59

Pieprz jest wynikiem tylko twardej wody czy tez za małej temperatury( mniejszej niż 32 stopnie ?Jaka powinna byc woda i temperatura aby nie było pieprzu ? Czy mozna jakos pozbyc sie pieprzu na rybce która to już ma ? Ludzie kupuja piekne rybcie a potem pojawia sie pieprz .Pozdro

Awatar użytkownika
czarnymp
junior
junior
Posty: 44
Rejestracja: 19 gru 2004, 01:30
Lokalizacja: Ostrołęka
Kontaktowanie:

Post autor: czarnymp » 08 kwie 2006, 21:36

tu jest równiez wina podłoża. jak zauważyłem w akwa z podłożem jest pieprz, a w akwa bez tego niema. coś napewno w tym jest . parametry wody mam takiesame we wszstkich zbiornikach.

alghar
junior
junior
Posty: 62
Rejestracja: 28 gru 2005, 19:17
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: alghar » 09 kwie 2006, 05:40

Zastanawia mnie czy może zmniejszenie temperatury w naszych akwach ponizej 35 stopni też nie wpływa na wystepowanie "popiołu " na rybach

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Posty: 1214
Rejestracja: 21 mar 2005, 23:54
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów
Lokalizacja: Rzeszów,Kraków

Post autor: vega1 » 09 kwie 2006, 08:57

A wg mnie głównie jest to zprawa genetyczna niekoniecznie ujawniajaca sie w pierwszym pokoleniu.I to chyba jest glowna przyczyna.

Odpowiedz

Wróć do „Dyskowce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość