Co to za odmiana barwna ?
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Co to za odmiana barwna ?
Proszę niech ktoś mi napisze jak fachowo nazywa się żółta odmiana paletek. Mają intensywny kolor żółty,obrzeża płetw górnych i dolnych,zabarwione na czarno,a przez cieło pionowo przebiegają czarne pasy. Dodam,że rybki mają od 5-6 cm.
Dziękuję i pozdrawiam wszystkich
Re: Co to za odmiana barwna ?
Kazda Paletka kiedyś ma 5-6cm. Żółta odmiana pewnie jest masa takich.kaczyniak pisze:Proszę niech ktoś mi napisze jak fachowo nazywa się żółta odmiana paletek. Dodam,że rybki mają od 5-6 cm.
Żółta z czarnym obstawiam sklepowe pigeony(krzyżówki z różnymi odmianami)
Nie wiem jak z wybarwianiem jest u paletek. Jestem laikiem jeżeli chodzi o te ryby. Dopiero zaczynam przygodę z nimi. Jest jednak wiele przykładów na to,że młode mogą różnić się i to znacznie od dorosłych osobników. Należą do nich chocby Tenczanki. Mam Tenczanki trójpręgie . Kupiłem je jak miały od 4-6 cm. Minęło od tego czasu ok. pół roku,a one dopiero zaczynają sie pięknie wybarwiać , a nie są jeszcze dorosłe. Mają jakieś 10cm. Dopiero jak dojrzeją i osiągną jakieś 13 cm będą przepięknie wyglądać. Jeszcze do tego stanu trochę im brakuje. Rosną stosunkowo wolno. Myślałem,że u paletek będzie podobnie. Nie zależy mi jednak na jakiejś super odmianie barwnej. Ważne ,żeby były zdrowe.
Dziękuję i pozdrawiam ,nie tylko Paletkarzy,
Dziękuję i pozdrawiam ,nie tylko Paletkarzy,