Mam pewien problem, mam 5 paletek 12-15 cm. 3 samce, 1 samica i jedno Bóg wie co. Dobrała mi sie para i jak te dwie się trą to mam koszmar w akwarium: samce leją sie na całego. Straszne
Dlaczego tak robią?
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Dlaczego tak robią?
witam
Mam pewien problem, mam 5 paletek 12-15 cm. 3 samce, 1 samica i jedno Bóg wie co. Dobrała mi sie para i jak te dwie się trą to mam koszmar w akwarium: samce leją sie na całego. Straszne
I gdy juz sie przystawiam do wywalenia jednego samca żeby zastapić go samicą mam spokój bo tarlaki ikre sobie zjadły. I juz nie wiem co będzie lepsze wymiana jednego samca na samice czy zostawić je i nie dopuszczać żeby parka sie bzykała. Prosze o porade co mam robić?
Cocoloco, dlaczego mówisz szpital? Jeśli masz na myśli to co zrobiłam przez swoja głupotę, to nie jest to powód żeby zbiornik nazywać szpitalem. Przykro mi, bo doskonale wiedziałeś jak była sytuacja i pomogłaś mi wyjść z opresji
a gdyby czuły się jak w szpitalu to napewno by się nie tarły. Nie wiem skąd to uszczypliwe stwierdzenie?
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Chodzi o to że masz zdrowe ryby walczące o samicę, a nie chore herlaki.
Ustalą za jakiś czas hierarchię i walki ustaną, choć przepychanki i przeganianie pozostaną na zawsze. Jeśli łuski nie odpadają nie rób nic, obserwuj i czekaj. Gdby krew się lała, to przegroda w baniaku lub odłowienie brutala wskazane.
Ustalą za jakiś czas hierarchię i walki ustaną, choć przepychanki i przeganianie pozostaną na zawsze. Jeśli łuski nie odpadają nie rób nic, obserwuj i czekaj. Gdby krew się lała, to przegroda w baniaku lub odłowienie brutala wskazane.