Smutno jakoś

Tematy ogólne w tym jak zacząć.

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

Awatar użytkownika
grabik2000
nowicjusz
nowicjusz
Kontaktowanie:

Smutno jakoś

Post autor: grabik2000 » 10 mar 2007, 14:04

Witam wszystkich...
Jakoś tydzień temu dopuściłem do swojej chudoby nowe okazy... Poprzedni skład był jakiś taki weselszy i bardziej normalny. Odkąd wpuściłem 4 nowych lokatorów to się jakoś tak dziwnie porobiło... Jakieś takie płochliwe to bractwo i mało "ruchawe"... Kiedy w grę wchodzi wyżerka wszystko się ożywia i nabiera rumieńców, a w przerwach między posiłkami wieje nudą, tylko czasem któraś szybciej oddycha... W chwili obecnej w moich 375L znajduje sie 12 paletek z czego 4 są takiej średniej wielkości, a pozostałe to maluchy...

wiesiek
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: wiesiek » 13 mar 2007, 11:35

To dorzuc' jakąś ekipę sprzątającą - kiryski, otoski i bocje.
Zaraz zrobi się rojno i wesoło;)

Awatar użytkownika
stanpiter
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek

Re: Smutno jakoś

Post autor: stanpiter » 14 mar 2007, 06:25

grabik2000 pisze:Witam wszystkich...
Jakoś tydzień temu dopuściłem do swojej chudoby nowe okazy... Poprzedni skład był jakiś taki weselszy i bardziej normalny. Odkąd wpuściłem 4 nowych lokatorów to się jakoś tak dziwnie porobiło... Jakieś takie płochliwe to bractwo i mało "ruchawe.......
12 paletek z czego 4 są takiej średniej wielkości, a pozostałe to maluchy...
A to co wpuściłeś zdrowe to było? nie widziałem małych paletek "mało ruchawych" zawsze czegoś to szukają, to popychają się zawsze coś się dzieje, zawsze jest jakiś ruch, chyba że tych większych tak się boją że siedzą po kątach. Obserwuj to moja rada.

Iwek_22

Post autor: Iwek_22 » 14 mar 2007, 08:05

Nie wiem jakie masz PH wody, ale u mnie po zbiciu tego parametru ryby zrobiły się "weselsze". Przez moje niedopatrzenie był moment że PH znowu wzrosło i ryby odrazu zareagowały "smutkiem". Sprawdź to, u mnie podziałało.

Pozdrawiam
Krzysztof

Awatar użytkownika
grabik2000
nowicjusz
nowicjusz
Kontaktowanie:

Post autor: grabik2000 » 15 mar 2007, 19:19

Wszystko już wróciło do normy :lol: gwarno i wesoło w paletkowym gronie!!! Nie potrafię wyjaśnić czemu tak się działo, ale to już przeszłość! Całość wesoło przemieszcza się po całej długości baniaka i co róż ktoś zostaje skubnięty, bądź też przegoniony :D znaczy się samo życie :D

wiesiek
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: wiesiek » 16 mar 2007, 14:54

:)

Odpowiedz

Wróć do „Dyskowce”