http://www.diskusfische.at/tour_hongkong.htm
Chcialbym bym trafic do takiego sklepu.
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Oby tylko ktos to musi sprowadzic a cenna bedzie tez ladna napewno ale napewno taak rybka jest swojej cenny warta.Z paletkam powoli powstaja ale to jeszcze troszke potrwa a o tropheusach to nie mam zielonego pojecia:)PozdrawiamDonJuan pisze:nic sie nie bój być moze juz wkrótce cos sie w Polsce ruszy dobre sklepy z tropheusami juz są moze teraz kolej na paletki
Bardzo cieżka sprawa .Z samymi paletkami raczej sie nie uda .
Chyba ,ze ktos będzie kilka miesięcy w roku dokładał do interesu i oczywście znał się na tym jak sciagnąć dosć zamoznego klienta do sklepu,obsłużyć go odpowiednio .
A to juz nieżły orzech do zgryzienia dla 80 % sklepikarzy w Polsce .
Oczywiśćie dochodzi odpowiednia aglomeracja miejska .
W miastach poniżej 300 000 nie ma szans .
Musiałby byc niezły kapitał ,wiedza i cierpliwość ,wtedy moze by sie udało .
Chyba najważniejsze to sprawa odpowiednich dostawców ,a to nie jest wcale takie proste .
Pozdrawiam DARIUSZ z CHEŁMA
Chyba ,ze ktos będzie kilka miesięcy w roku dokładał do interesu i oczywście znał się na tym jak sciagnąć dosć zamoznego klienta do sklepu,obsłużyć go odpowiednio .
Chyba najważniejsze to sprawa odpowiednich dostawców ,a to nie jest wcale takie proste .
Są miasta w polsce co by sie znalezli tacy klienci.Wiadomo ze to raczej by byly larytasy sprowadzone raz do roku w liczbie4-5 sztuk maksymalnie ale chetni sie zawsze znajda tylko ryba musi wygladac jak te na zdjeciach sam choruje na takie ale narazie z braku czasu nie beda plywac umnie.Do Honkongu zawsze moza sie wybrac.PozdrawiamDARIUSZMT pisze:Bardzo cieżka sprawa .Z samymi paletkami raczej sie nie uda .
Rafale myślałem ,ze Ci chodzi o taki sklep z samymi paletkami .
Na zasadzie takiej jak funkcjonuja w Niemczech ,ale w Polsce raczej mało kto porwałby sie na taka inwestycję .
Po to zeby sciągnać kilka rarytasów z Azji nie trzeba otwierac sklepu .
Wystarczy miec dobrego ,sprawdzonego dostawcę no i oczywiscie bardzo gruby portfel.
Na zasadzie takiej jak funkcjonuja w Niemczech ,ale w Polsce raczej mało kto porwałby sie na taka inwestycję .
Po to zeby sciągnać kilka rarytasów z Azji nie trzeba otwierac sklepu .
Wystarczy miec dobrego ,sprawdzonego dostawcę no i oczywiscie bardzo gruby portfel.
No tak tylko kto mi takie sciagnie rarytasy:) Chodzilo mi ogulnie zeby spotykac takie rybki w sklepach.A sklep tylko z paletkami w polsce ciezki inters chyba ze ma sie ryby ze swojej hodowli i to w kilkunastu odmianch.
POzdrawiam
POzdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2005, 21:49 przez Hico, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam tak wpadlem na pomysl i juz zostalo podlapany bede zamawial rybi z azji wielkosc to conjamniej 5-6cali chodzi o takie cuda jak na zdjeciu mi to wygladalo na leopardy snak skiny na srode bede wiedzial co i jak jak sa chetnie to prosze o kontak tel na 603230253 lub mail odrazu mowie ze inne rozmiary nie beda zamawiane a jezeli ktos chce taka rybke to koszty beda napewno powyzej 800zl ogloszenie nie jest komercyjne bo za to nic nie biore sprowadzam rybki by sobie oko nacieszyc.Pozdrawiam
mi bardzo podoba sie ten sklepik)))
http://www.sunrisetropicals.com/id17.html
http://www.sunrisetropicals.com/id17.html