Eheim 2227 do niczego, jaki kupic???
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
-
sierocki
- senior

- Imie i Nazwisko: Maciek Rusiecki
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Chojnów
- Kontaktowanie:
Eheim 2227 do niczego, jaki kupic???
Hej.Posiadam obecnie eheima 2227, który pracował bez zarzutu do pewnego czasu.Pracuje on narazie jako zwykły filtr bez opcji napowietrzania.Problem jest taki ze chwilowo dmucha bardzo silnie wodą a po jakimś czasie jakby się zacinał i woda płynie bardzo wolno.Działa jakby napowietrzał ale rurka która służy do napowietrzania jest pod wodą.Denerwuje mnie to już, wiec postanowiłem kupić nowy filtr.Co mi proponujecie do akwarium 240l???
-
sierocki
- senior

- Kontaktowanie:
Re:
Filtr często przeglądam.W środku jest ok. Rurki przeczyszczone, problem z tym, że ja nie chcę używać tego filtra jako pulsatora tylko jako zwykły filtr.Druga sprawa co2, jest wpuszczane na rurce wciagającej wodę z akwarium czy to może coś powodować?Poza tym filterek ma może z 6 miesięcy, także jest nowy.
- rafdisc
- entuzjasta

- Kontaktowanie:
Ciężka sprawa z tymi pulsarami-lecz dziwne że chodził dobrze i nagle cos nie tak-to nie ta firma -Eheimy chodza po 6 lat a nie miesiecy. Pozostaje gwarancja-pod warynkiem, że nie dokonałes jakiś przeróbek,
To czemu kupiłś ten model za zwykły zapłaciłbys 200 zł mniejże ja nie chcę używać tego filtra jako pulsatora tylko jako zwykły filtr.
-
sierocki
- senior

- Kontaktowanie:
Gwarancje mam,wiem ze eheimy to mercedesy ale jednak cos jest nie tak.Kupilem go dlatego że początkowo były inne plany co do niego, ale się nieco pozmieniało.Nie wiem co jest.A czy ten filterek powinien chodzić jako zwykły po zatkaniu rurki doprowadzającej tlen?Tak u mnie wcześniej działał i było ok
-
sierocki
- senior

- Kontaktowanie:
Wlot co2 jest włożony do rurki zasysającej od filtra.Zrobiłem tak dlatego, że po otworzeniu się elektrozaworka następuje dość silny wystrzał gazu, a zaraz po chwili bąbelki lecą woniej. Nie mam innego napowietrzania-pracuje teraz tylko pulsator.Nie wiem czy to ma sens skoro filtr napowietrza i jest tez w nim co2.Pewnie się dużo wybija wraz z tlenem.Ale co jest dobre dla ryb pH jest ciągle stałe 6.5.