nowy prosi o opinię
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- tomasz334
- senior
- Imie i Nazwisko: Tomasz Jajo
Tu masz zdjęcia jak wygląda tasiemiec.
http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... ttasiemiec
http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... ttasiemiec
- asroma
- senior
- Imie i Nazwisko: Robert Busiek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Skarżysko-Kamienna
- Kontaktowanie:
żeby nie pisać nowego postu spytam tutaj. Niedaleko mojego domu jest zrudełko , dysponuję testami 5 w 1 TANK GUARD sprawdziłem tą wodę tym testem nie wszystkie wartości rozumiem co o tym sądzicie No3 - 20 , No2 - 0 , hardnes ppm 120 tego nie rozumiem , total alkalinity ppm 120 tego też nie rozumiem , Ph 6,5 co sądzicie o tej wodzie
- asroma
- senior
- Imie i Nazwisko: Robert Busiek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Skarżysko-Kamienna
- Kontaktowanie:
Niedaleko mojego domu jest zrudełko , dysponuję testami 5 w 1 TANK GUARD sprawdziłem tą wodę tym testem nie wszystkie wartości rozumiem co o tym sądzicie No3 - 20 , No2 - 0 , hardnes ppm 120 tego nie rozumiem , total alkalinity ppm 120 tego też nie rozumiem , Ph 6,5 co sądzicie o tej wodzie - sprawdziłem tym testem czyli 5w 1 TANK GUARD wodę która leci z kranu wyszło że no3 - 40 , no2 -0 ,hardness pmm 120 , total alkalinity pmm 120 , ph 7,5
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Ilona Tylkowska
- Kontaktowanie:
czy chcesz powiedziec ze kuracja tremazolem trwala tylko 20 min?asroma pisze:Kurację tremazolem przeprowadziłem zgodnie z instrukcją , dla bezpieczeństwa krewetek przełożyłem ryby do 20l zbiornika napełnionego wodą z akwarium i 1 ml tremazolu cały czas natleniajac wodę po 20 minutach przełożyłem dyski do akwarium ogólnego - teraz czekam na efekt leczenia
p.s tremazol jest bezpieczny dla krewetek, jednak jedyna odmiana Amano nie wytrzymuje kuracji. Tak samo dotyczy roslin, jednak lotos nie wytrzymuje kuracji.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2008, 17:20 przez lara, łącznie zmieniany 1 raz.