Akwarium przed wpuszczeniem palet.

Tematy ogólne w tym jak zacząć.

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Łukasz Osieka

Post autor: Jeki » 22 mar 2007, 08:57

robisto pisze: Otóż w zbiorniku do podmian 112 l po wlaniu 15 ml kwasu spada tylko KH ( z 4 do 1 ) a szesnasty mililitr kwasu zbija PH z 7,2 do 6 a nawet 5,9.
birdas pisze: W swojej tezie założyłem na starcie TWW=0
Było podane, po co własne założenia.
birdas pisze: Jak względem czego ? Na jednej osi (oś y) masz PH, na drugiej osi ilość kwasu (oś x). Charakterystyka będzie malejąca (czym więcej kwasu tym niższe PH). Czy będzie liniowa ? - uważam, że tak lub zbliżona do linii prostej (nie określamy jakie będzie jej nachylenie, ale spadek PH powinien być.
birdas pisze: Wiem, co napisał Robert, ale ja stwierdziłem, że moim zdaniem spadek PH musi być liniowy - niekoniecznie liniowy wprost proporcjonalnie do ilości zużytego kwasu.
Zaczynasz sie gubić i przeczyć sam sobie.
W tym przypadku chodziło mi tylko o sprostowanie błędnego wniosku.
Jeki pisze: Takie ładne motto:
"Zanim zaczniesz wymagać od innych, wymagaj od siebie".
Tu podsumowałem całokształt Twojej pracy, może i słusznej, ale :
"Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu"
IMHO troszkę przesadzasz, kiedyś czytając forum, miałem chęć do czytania. Ostatnio zamiast o dyskach, czytam co drugi post "uzupełnij profil" "pisz poprawnie"itp., mi odniechciewa się już tego czytać , a co tu mówić o pisaniu. Nie jest to tylko moja zdanie i może ci, którym to przeszkadza, wypowiedzą się jawnie , a nie tylko w wiadomościach prywatnych. Dotąd jak ktoś przeginał, mogliśmy poczytać zabawne riposty Alka i czytało się to z przyjemnością, a skutek był nawet większy, teraz obowiązujący rygor bardziej przypomina zakład karny, niż forum. Coraz częściej słyszę w rozmowach telefonicznych od starej "gwardi" , że jest coraz gorzej z jakością tego forum i moze trzeba sobie przypomnieć dlaczego powstało forum PKMD odchodząc z Mysiara i czy historia się nie powtarza. Kto ustalił jakieś nowe zasady karania za profile i pisownię??? Wychodzą z tego takie bzdury, że np. pepe ma ostrzeżenie za pisownię i stoi na równi z Dariuszem T. który wg zarządu miał poważniejsze przewinienia. Ale teraz są równi. Słusznie, mordercy- dożywocie, gwałcicielowi-dożywocie, przeszedłeś na czerwonym-dożywocie......SUPER!!!!
Jestem członkiem klubu i nie słyszałem by ktoś ustalił nowy regulamin, chyba że zarząd coś uchwalił, a my się mamy podporządkować.

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Jeki » 22 mar 2007, 09:15

Niech się wypowiedzą inni czonkowie klubu, by nie okazało się że to tylko moja krucjata...........
Chyba że jawnie, nikt nie będzie miał nic do powiedzenia..............., ale ze smutkiem obserwuję, iż "starzy" członkowie coraz mniej piszą.........
Ostatnio zmieniony 22 mar 2007, 09:16 przez Jeki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 22 mar 2007, 09:16

Ktoś musiał zacząć. Może teraz odważnych znajdzie się więcej. Dokładnie uważam za totalne nieporozumienie karanie za złą pisownię. To jakaś paranoja. Jesteśmy chyba jedynym takim forum na świecie. Ten kto to wymyślił i wprowadził w życie chyba jest nie z tej ziemi. Wszyscy sadzimy byki.Jak ustalić kogo karać??

Wydaje mi się że co niektórym się niestety w głowach poprzewracało. Tak jak napisał Jeki i ja pisałem wiele razy.Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

I na koniec napisze sze fiele szeczy mi sie nie podoba i jest do omufienia zawoi.

I na koniec. Zdziwilibyście się panowie moderatorzy ilu jest niezadowolonych z Waszej pracy.Niestety w tym kraju wszyscy się czegoś boją i tylko w półsłówkach narzekają.
A może w Zawoi jak będzie integracja,języki się rozwiążą...

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 22 mar 2007, 10:25

Dokładnie uważam za totalne nieporozumienie karanie za złą pisownię.
Ja troszkę przekornie powiem, że uważam odwrotnie, to znaczy karać można, na przykład złośliwą odpowiedzią lub brakiem odpowiedzi na taki post gdzie jednocześnie pełno byków, niezrozumiały tekst, brak polskich liter i uzupełnionego profilu.
I tak było kiedyś tutaj.
Natomist zgadzam się, że dawanie za to OSTRZEŻENIA jest przekraczaniem pewnych granic i nadgorliwością.
Zdziwilibyście się panowie moderatorzy ilu jest niezadowolonych z Waszej pracy
Niezadowoleni będą zawsze, kto by tego nie robił i jak by tego nie robił.
Odpowiedziałbym znowu przekornie, zdziwiłbyś się vega1 ilu jest zadowolonych z tego co robię.
Ale wglądu na mój PRIV i mail nie masz.
Nie wiem czy słowem 'moderatorzy' zamiast konkretnych nicków, nie wylewasz dziecka z kąpielą.
Bo są tacy moderatorzy, co nic nie piszą od tygodni, z ich pracy to dopiero można być niezadowolonym.
Ale nie o to chodzi, by kogoś na siłę przekonywać do siebie.
Znam miejsce w szyku.
Zaproponowano mi moderowanie, nie prosiłem ani nie starałem się o nie.
Wahałem się jakiś czas, ostatecznie zgodziłem się na 4 działy, bo siebie w wielu innych nie widzę, nawet nie śmiem tam pisać bo jestem laikiem w pewnych kwestiach. inni wzieli na siebie moderowanie wszystkiego jak leci, to chyba błąd, ale to ich sprawa.
Jeśli moja osoba denerwuje lub przeszkadza więcej niż 5 członkom PKMD to proszę o info na PRIV, zrezygnuję natychmiast i automatycznie po otrzymaniu 6ej wiadomości.
Niech się wypowiedzą inni czonkowie klubu, by nie okazało się że to tylko moja krucjata
A w tej sprawie już pisałem w innym wątku, ale przypomnę moją opinię, tym co przeoczyli mają wypowiedź.
Upominanie przez birdasa w każdym wątku o profil jest męczące i irytujące.
Dawanie OSTRZEŻENIA za pisownię jest przesadą.
Wymaganie uzupełnienia profilu niezgodne z REGULAMINEM.
Mam wrażenie kolega stara się odpowiedzieć na każdy post, bez względu czy już ktoś coś odpowiedział i poradził i można by zamilknąć, czy też bez względu czy jego wypowiedź jest potrzebna i coś wnosi do sprawy, pisze zawsze i wszędzie.
Trudno o wątek bez jego posta. Często taka sytuacja wszczyna lawinę postów nie na temat.
Chyba zgodzę się jest nadgorliwy, ale zakładam ma dobre intencje, tylko zagonił się i zagubił.
ale ze smutkiem obserwuję, iż "starzy" członkowie coraz mniej piszą
Ich wola i decyzja. Że szkoda, zgadzam się, bo ich wiedzy i cennych uwag brak.
Ale skoro doskwiera im w głównych działach, czemu brak ich postów w części klubowej również?
Starość nie radość, a może wszystko już im nie pasuje, nic się już nie chce?
Niemniej jednak powiewu nowej fali młodych akwarystów nie powstrzymasz ... trzeba płynąć z nurtem,
nawet stare ryby nurt pociągnie, jeśli będzie dość silny.

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra

Post autor: birdas » 22 mar 2007, 12:04

Jeki pisze: Było podane, po co własne założenia.
Dobra tu się zgodzę. Były podane twardości i nie były one zerowe. Odpisując na post zasugerowałem się swoją sytuacją kiedy jestem w stanie powiedzieć ile kropli kwasu dodać do baniaka z wodą aby uzyskać konkretną wartość PH. Dlaczego ? - tylko dlatego, że spadek PH jest LINIOWY !!, a nie dlatego, że może znam na pamięć wszystkie kombinacje i zależności.
Jeśli dla innej wody gdzie np. TWW = 10 dodajemy kwas i powoduje on, że spada TWW to w momencie kiedy to TWW wyniesie 0 to dodając dalej kwasu powinniśmy uzyskać liniową zmianę tego PH. Oczywiście ilości kwasu nie będą aż tak duże jak dawaliśmy na początku - a dlaczego ? - bo nie będzie trzeba zbijać tej twardości.
Żeby jeszcze Cię bardziej uszczęśliwić na koniec to napiszę, że moja teoria nie sprawdzi się w poruszanym tu przypadku.

Co do reszty tego co napisałeś to odpowiem tylko raz ogólnie bo wątek dotyczy czego innego.

Otóż kolego uwierz, że mnie też męczy ciągłe przypominanie o profilach, ciągłe pisanie jak zaaktualizować profil, ciągłe przypominanie o polskich znakach i polskiej pisowni. Piotr prosił mnie żebym na to zwracał uwagę i wielokrotne upominania karał ostrzeżeniami. Przypadek Pepe pięknie to obrazuje. Jedna prośba, druga prośba, ostrzeżenie i co ?? - efekt widoczny. Brak ostrzeżenia to dalej byś się pałował i prosił. Teraz następna sprawa - wiesz dlaczego ja jestem moderatorem, a nie Ty ?
Bo Ty miałbyś to wszystko gdzieś. Z tego co piszesz:
Jeki pisze: "ostatnio zamiast o dyskach, czytam co drugi post "uzupełnij profil" "pisz poprawnie"itp., mi odniechciewa się już tego czytać , a co tu mówić o pisaniu.
Widzę, że dla Ciebie bez różnicy, czy profil jest uzupełniony czy nie. Czy będziesz pisał bezosobowo czy nie. Czy przypadkiem nie poznasz kogoś o tym samym hobby z tej samej miejscowości widząc , że ktoś ma wpisaną tę samą miejscowość. Pewnie wg. Ciebie lepiej pytać ciągle - "a skąd jesteś" niż raz poprosić o uzupełnienie profilu.
Najlepiej by było aby na forum każdy sobie pisał jak chce - po polsku, po polskiemu i wogóle jak mu się klepnie tak niech będzie.
Odwołujesz się do wątku z Pepe sugerując, że nie tylko Tobie się to nie podoba. A nie zauważyłeś przypadkiem wypowiedzi które z kolei to co robię popierają ? Widzisz tylko tych krytykantów.
Kiedyś było kiedyś. Teraz jest nieporównywalny przyrost użytkowników na tym forum i to na pewno w dużym procencie przejściowych, którzy nie przywiązują uwagi do wielu rzeczy. To właśnie ta sytuacja powoduje, że analfabetyzm na forum się szerzy bardziej niż kiedykolwiek wcześniej.
No ale oczywiście tego nie rozumiesz bo dla Ciebie fakt pisania o rybkach przerasta formę z jaką się o tym pisze.
Uwziąłeś się na mnie, a piszesz w liczbie mnogiej (moderatorów). Tom zwrócił Ci uwagę i słusznie. Najśmieszniejsze jest to, że gdyby teraz z moich wszystkich postów wyciąć te przypominania o pisowni itp. to nagle pewnie wszystko zacznie Ci pasować ? Nie będziesz musiał 10 razy dziennie czytać tego samego, analfabetyzm w postach innych osób nie będzie przeszkadzał itd. itp.
To nie ja sobie wymyśliłem jakie mają być zasady pisania na forum więc dlaczego masz do mnie pretensje - bo akurat ich przestrzegam ?
Zaraz napiszesz ... "no ok - przypomnij raz dziennie, ale nie 10". Jakbym tak zaczął robić to zaraz byś znowu wyskoczył dlaczego uwagę zwróciłem tej osobie, a 10-ciu kolejnym które "przewiniły tak samo" już nie.
Po raz kolejny w życiu potwierdza się zasada, że najlepiej nic nie robić. Być anonimowym, analfabetą, napisać coś od czasu do czasu, mieć wszystko gdzieś - jak się ma problem to coś tam napiszę. Kupę ludków się naprodukuje, poupomina, podadzą rozwiązanie i tyle było mnie widać. A jak się jeszcze uda ponarzekać na czyjąś pracę to wogóle będzie super - forum jest nie tylko pożyteczne bo pomogło komuś kto ma wszystko gdzieś, ale jeszcze jakaś rozrywka się trafi. Żyć nie umierać :)
Codziennie spędzam na forum mnóstwo czasu. Przypominam o profilach, pisowni, usuwam duplikaty postów, poprawiam cytowanie itp. Biorąc pod uwagę funkcjonalność łącza (lub serwisu) to czasami mnie coś trafią jak godzinę staram się coś poprawić, a w wyniku poprawiania jest jeszcze gorzej - bo np. utracono połączenie z serwerem, lub pojawiają się komunikaty w stylu "możesz modyfikować tylko swoje wiadomości" lub "brak tytułu wiadomości" lub coś innego.
Wszystkie te swoje uwagi skieruj do Piotra (to on jest administratorem) i z nim dyskutuj. Masz jakieś uwagi - pisz do Piotra. Nie podoba Ci się regulamin lub zasady na forum - pisz do Piotra. Masz uwagi do mojej pracy jako moderatora ... no domyśl się ... tak ... pisz do Piotra.

To nie ja się prosiłem o moderowanie na forum. Nikt mi za to nie płaci, nie traktuję tego jako jakieś władzy nad innymi (mimo, że takie głupie opinie się w wątku Pepe pojawiały). Tom ma do mnie zastrzeżenia, że dużo piszę ... no ok - to dużo wynika z ciągłego przypominania o tym samym. Wskaż proszę 2 wątki gdzie zabrane przeze mnie zdanie (w danym temacie) było niepotrzebne, nic nie wnosiło itp. Pomiń te wypowiedzi z prośbą o uzupełnienie profilu bo ich cel był inny.

Na koniec napiszę tak. Przez najbliższe 2 tygodnie (jak tylko zamkniemy ten temat) będę zachowywał się tak jakby mnie nie było. Zero przypominania o profilach, zero przypominania o błędach, zero poprawiania wypowiedzi, zero kasowania duplikatów itp. Do Piotra: Piotrze muszę wyjechać na 2 tygodnie na wakacje :)
Akurat wiosna się zaczeła, poświęcę ten czas na treningi rowerowe (w każdym bądź razie już za 6 tygodni pierwszy start we Wrocławiu), pooglądam sobie filmy (TV/komp), wyjdę na piwko z kumplami i wogóle będę miał kupę czasu dla wszystkich dookoła. Nie martwcie się - nie zginę z nudów (żona na pewno się ucieszy). Jak będę miał problem to napisze, a jak będę mógł pomóc innym to pomogę ... a może jak większość poczekam sobie aż kto inny pomoże.

wiesiek
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: wiesiek » 22 mar 2007, 12:17

O kurcze :shock:
Gdzie nie zaglądnę tam znowu dyskusja typu "O wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi " :(
Chyba trzeba będzie uruchomic' nowy dział :?: , albo "na siłę" przenosic' tego typu dywagacje do działu "Tylko ryby nie mają głosu" (tu ukłon w stronę Admina) :!: .

wiesiek
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: wiesiek » 22 mar 2007, 12:24

Jeki pisze:.............................. ale ze smutkiem obserwuję, iż "starzy" członkowie coraz mniej piszą.........

Za to "nowi" coraz częściej i coraz więcej. Chyba nie chodzi tylko o bicie rekordów "płodności" :?:

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Jeki » 22 mar 2007, 13:12

Jak zwykle miałeś do powiedzenia mało, a użyłeś wielu słów..........
Nie chodzi mi o uwzięcie się na Ciebie, a na "nowe" zasady, o których wprowadzeniu ktoś zadecydował, nie konsultując tego z innymi. Chyba że nastały rządy dyktatorskie, a ja nic o tym nie wiem.......
Tom pisze: Ja troszkę przekornie powiem, że uważam odwrotnie, to znaczy karać można, na przykład złośliwą odpowiedzią lub brakiem odpowiedzi na taki post gdzie jednocześnie pełno byków, niezrozumiały tekst, brak polskich liter i uzupełnionego profilu.
I tak było kiedyś tutaj.
Natomist zgadzam się, że dawanie za to OSTRZEŻENIA jest przekraczaniem pewnych granic i nadgorliwością.
Jak już wspomniałem, efekt tego jest taki, że Ci co łamali nagminnie regulamin i oszukiwali ludzi, są na tym samym poziomie co ktoś , kto ma problemy z ortografią.

wiesiek
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: wiesiek » 22 mar 2007, 13:34

Lukasz pisze :
Jeki pisze:............Zaczynasz sie gubić i przeczyć sam sobie....
....Tu podsumowałem całokształt Twojej pracy, może i słusznej, ale :
"Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu".
IMHO troszkę przesadzasz, kiedyś czytając forum, miałem chęć do czytania. Ostatnio zamiast o dyskach, czytam co drugi post "uzupełnij profil" "pisz poprawnie"itp., mi odniechciewa się już tego czytać , a co tu mówić o pisaniu. Nie jest to tylko moja zdanie i może ci, którym to przeszkadza, wypowiedzą się jawnie , a nie tylko w wiadomościach prywatnych. Dotąd jak ktoś przeginał, mogliśmy poczytać zabawne riposty Alka i czytało się to z przyjemnością, a skutek był nawet większy, teraz obowiązujący rygor bardziej przypomina zakład karny, niż forum. Coraz częściej słyszę w rozmowach telefonicznych od starej "gwardi" , że jest coraz gorzej z jakością tego forum i moze trzeba sobie przypomnieć dlaczego powstało forum PKMD odchodząc z Mysiara i czy historia się nie powtarza. Kto ustalił jakieś nowe zasady karania za profile i pisownię??? Wychodzą z tego takie bzdury..........Jestem członkiem klubu i nie słyszałem by ktoś ustalił nowy regulamin, chyba że zarząd coś uchwalił, a my się mamy podporządkować.
Inne słowa, ale sens ten sam co w moich wypowiedziach w wątku dot. "Pepe-go".
Dyskusja "w tym temacie" skacze z wątku na wątek, a Marcin dalej nie kuma, że po prostu wiele osób uważa jego metody za zbędną nadgorliwośc' czy wręcz oszołomstwo:( Przecież bez mała połowa jego licznych (jak na "nówkę") postów to tylko i wyłącznie wołanie o uzupełnienie profilu lub zwracanie uwagi na błędy.
Taż w takim systemie ludzie zamiast pisac' porady czy dyskutowac' merytorycznie (o akwarystyce) będą unikali wypowiedzi na Forum, bo a nuż jakiegoś byka wsadzą i narażą się św. Inkwizycji.

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: birdas » 22 mar 2007, 13:41

Jeki pisze: Jak zwykle miałeś do powiedzenia mało, a użyłeś wielu słów..........
Całe życie miałem problem jak z kilku zdań co mam do powiedzenia napisać wypracowanie (język polski). Nadal tak uważam. Może potrafiłbys z tego napisać streszczenie, ale mi zajęło to tyle miejsca ile zajęło.
Nie chodzi mi o uwzięcie się na Ciebie, a na "nowe" zasady, o których wprowadzeniu ktoś zadecydował, nie konsultując tego z innymi.
Ale swoją niechęć do tych zasad adresujesz w moją stronę. Ja wykonuję tylko to o co mnie poproszono. Dla uproszczenie pytanie:
Twoja żona (dziewczyna) poprosiła znajomego o wyniesienie Twojego akwarium (podczas Twojej nieobceności). Wracasz do domu akwa nie ma - do kogo masz pretensje ? - do znajomego ?
Jak już wspomniałem, efekt tego jest taki, że Ci co łamali nagminnie regulamin i oszukiwali ludzi, są na tym samym poziomie co ktoś , kto ma problemy z ortografią.
Tu znowu to samo. Ja nie ustalałem nagród i kar za pewne zachowanie.
Piotr podtrzymał moje ostrzeżenie więc proszę kieruj do niego swoje uwagi, ok ?

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Jeki » 22 mar 2007, 14:00

Wszystkie te swoje uwagi skieruj do Piotra (to on jest administratorem) i z nim dyskutuj. Masz jakieś uwagi - pisz do Piotra. Nie podoba Ci się regulamin lub zasady na forum - pisz do Piotra. Masz uwagi do mojej pracy jako moderatora ... no domyśl się ... tak ... pisz do Piotra.
Ale Piotra nie widzę w co drugiej wypowiedzi na forum!!!!
Ja wykonuję tylko to o co mnie poproszono.
A swojego rozumku nie mam........... Piotr, błagam nie każ birdasowi skakać w ogień........dojdzie do wypadku....
Rozumiem, że to Piotr został dyktatorem i będzie tak jak on chce.....
Nie chodzi mi o poparcie dla analfabetyzmu, ale o umiar w pewnych kwestiach.
Jak również o to, że moderator powinien mieć coś do powiedzenia twórczego w temacie.

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: birdas » 22 mar 2007, 16:19

wiesiek pisze: [...] za zbędną nadgorliwośc' czy wręcz oszołomstwo:(
Ująłbym to określeniem "konsekwencja".
Jeki pisze: Ale Piotra nie widzę w co drugiej wypowiedzi na forum!!!!
A w ilu wypowiedziach wogóle go widzisz ?
Rozumiem, że to Piotr został dyktatorem i będzie tak jak on chce.....
Piotr jest administratorem i wyobraź sobie na razie będzie tak jak on chce, a nie tak jak Ty.

Załatwcie to sobie między sobą (między zarządem, a administratorem) czy jeszcze między kimś innym i wypracujcie jakiś kompromis. Jeśli uzupełnienie profilu ma być obowiązkowe to niech te pola pojawią się jako obowiązkowe na etapie rejestracji. Jeśli analfabetyzm ma być tolerowany to ok. Jeśli pl-znaczki nie stanowią dla Was różnicy - też ok - będę wtedy szybciej pisał.

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: Jeki » 22 mar 2007, 16:54

Birdas , wciąż nie dociera do Ciebie, że nie chcę propagować analfabetyzmu i też jestem za, ale nie podoba mi się metoda.

W rozmowach prywatnych, wielu miało coś do powiedzenia, jakieś „ale”, publicznie nikt widzę nie ma odwagi. Pomyślałem „uderzę w stół”, ale nożyce milczą, wyszło że to tylko mi coś nie pasuje, ale czego ja oczekiwałem..........takim już jesteśmy narodem, ponarzekać i..........nic nie zrobić, nie wychylić się przypadkiem. Jedyne co mi przychodzi do głowy to pozycja Tomasza Lisa „Polska, głupcze”.........................

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: birdas » 22 mar 2007, 18:19

Jeki pisze: Birdas , wciąż nie dociera do Ciebie, że nie chcę propagować analfabetyzmu i też jestem za, ale nie podoba mi się metoda.
Zaproponuj inną. Ta Ci się nie podoba, nic nie robienie w tym temacie też nic nie zmieni. Ilość moich postów z prośbami są następstwem zainstniałej sytuacji. Nie będzie ich to ilość "analfabetów" będzie rosła - wszyscy Ci co już są + wszyscy Ci co na bierząco będą dochodzić. To my możemy coś zmienić będąc konsekwentnymi w swoich działaniach. Nie chcecie abym pisał ponaglenia to ok ... ale Wy bądźcie konsekwentni i nie odpowiadajcie np. na takie posty.
Tak jak pisałem wybywam na 2-u tygodniowe wakacje od moderowania forum, a poźniej jak wrócę to może strona discus.org.pl rozwieje moje wątpliwości gdzie powinienen pisać. Niestety ...
Tam też pisałem o profilach, o błędach itp. ale chyba jakoś nikt z użytkowników tamtego forum nie wiąże mojej osoby z tego typu postami. Tutaj jest jakoś inaczej - jestem kojarzony tylko i wyłącznie z ponagleniami, prośbami i znęcaniem się nad Pepe i innymi. Co Wy robicie aby problem ograniczyć ? - nic ... tylko marudzenie na każdym kroku. To fe, to be ... a jak trzeba podjąc jakieś decyzje, zastanowić się co można zmienić, poprawić, przemyśleć lub zaproponować to nie ma nikogo.
W rozmowach prywatnych, wielu miało coś do powiedzenia, jakieś „ale”, publicznie nikt widzę nie ma odwagi. Pomyślałem „uderzę w stół”, ale nożyce milczą, wyszło że to tylko mi coś nie pasuje, ale czego ja oczekiwałem..........takim już jesteśmy narodem, ponarzekać i..........nic nie zrobić, nie wychylić się przypadkiem.
Niestety tak jest. Wszyscy mają tylko pretensje. Niech jeden z drugim podejmie się tego zaszczytu moderowania, a ja sobie wtedy poobserwuję i publicznie ponarzekam.

miro196512
senior
senior
Imie i Nazwisko: Mirosław Góra
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków

Post autor: miro196512 » 22 mar 2007, 22:23

Birdas,dołączyłem do tego forum w tym samym czasie co Ty ,czyli po zniknięciu "Mysiara"[choć ilosć naszych postów na to nie wskazuje]
Pomyślałem „uderzę w stół”, ale nożyce milczą, wyszło że to tylko mi coś nie pasuje, ale czego ja oczekiwałem..........takim już jesteśmy narodem, ponarzekać i..........nic nie zrobić, nie wychylić się przypadkiem
Więc jezeli nożyce milczą to może ja się wypowiem.Od około 2 lat śledzę oba fora i dzięki temu wiele się dowiedziałem o dyskach i ciągle się uczę -ale ostatnio widzę tu coraz więcej -delikatnie mówiąc- nadgorliwości nie związanej z tematem głównym -PALETKI.Też nie jestem "fanem" błędów w pisowni j.polskiego-ale niestety wielu ludzi ma z tym problemy z różnych przyczyn.Uważam,że trochę za bardzo przejąłeś się rolą ,która została Ci powierzona.Wyluzuj i podejdż po prostu z humorem do takich "orginałów",bo naprawdę szkoda czasu na czytanie takich postów jak te ostatnie w tym wątku -lepiej już z rybami posiedzieć[albo z żoną] :P

Odpowiedz

Wróć do „Dyskowce”