jak przewieźć dyski

Tematy ogólne w tym jak zacząć.

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

Awatar użytkownika
rady3
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
Kontaktowanie:

Post autor: rady3 » 20 wrz 2007, 06:30

CraNcH^MS pisze:Przypuszczałem, że może chodzić o ryby labiryntowe które oddychają powietrzem atmosferycznym, ale teraz już jestem pewien :-)
Nie tylko labiryntowe. :)

wiesiek
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: wiesiek » 20 wrz 2007, 06:34

Jeżeli moja uwaga jeszcze nie jest spóźniona, to radzę Ci Adamie nie kombinować z dodatkowymi pompkami bateryjnymi (fajne, ale wymagają specjalnie przygotowanego pojemnika, a to moze potrwać) udać się już w Legnicy do jakiegoś sklepu zoologicznego po pomoc "tlenową" ( adresy do wyboru : http://firmy.pkt.pl/miasto_branza/Legni ... pY2E=.html ). Tam powinni mieć tabletki "tlenowe" lub butlę z tlenem oraz pojemniki styropianowe (lub styropianowe wkłady do kartonów) i za parę groszy udzielić Ci fachowej pomocy.

adrian_pa

Post autor: adrian_pa » 07 gru 2007, 23:23

Ja słyszałem (nie wiem jak jest naprawdę), że niektóre ryby nie tolerują tlenu z butli. Dając do worka tlen z butli można je wówczas uśmiercić. Może ktoś zna problem i napisze jakich gatunków to może dotyczyć?
zbrojnikow. nie nalezy podawac tlenu do ich transportu ich wszelkim odmianom, poczawszy od otoskow a na L-kach konczac. widzialem takie postepowanie w profesjonalnych sklepach, i o ile sie orientuje, jest ono zwiazane z budowa skrzeli tych ryb.

Odpowiedz

Wróć do „Dyskowce”