A to ciekawe stwierdzenienobleKoziol pisze:
powszechnie wiadomo ze w akwarystyce polska ma jeszcze wielkie braki.

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
A to ciekawe stwierdzenienobleKoziol pisze:
Zgadzam sie z Toba ze nie w kazdym przypadku stosuje sie wegiel. Czy przeczytales artykul?? tam jest wszystko wyraznie opisane.seba*1* pisze:Na temat węgla Ty wiesz swoje ja wiem swoje...Dla mnie węgiel będzie miał zastosowanie tylko w konkretnych przypadkach .A to ciekawe stwierdzenienobleKoziol pisze:
termostat tylko na powrocie, bo jak się założy na zasilaniu to w ogóle tego nie wysterujesznobleKoziol pisze:pewnie jeszcze ktos sie jeszcze wypowie.
1. po co termostat ma powrocie, raczej na dolocie. martwi mnie tylko to ze woda w grzejnikach ma ok 40-60 stopni przez" kilka" godzin dziennie. Co do samego podlaczenia to pompa wymieniajaca wodw w grzejnikach powinna sobie poradzic, dowiesz sie w zimie jak padnie![]()
2. roslinki pewnie beda w doniczkach, wiec raczej powinno byc w pozadku.
Podlozem bedzie zwir wiec bedziesz musial odmulac dno, a wtedy mozesz niszczyc kozenie roslin. Wiec doniczka niezbedna.
ps. Czy bedziesz robil jakas polautomatycza podmiane? mam na mysli wode i kanalizacje blizko aqwa. usprawni podniany.
szczerze mówiąc to pompę mam na piecu, a zasilanie tej instalacji mam 50 cm za piecem, więc na ciśnieni nie narzekam w instalacjiKazimierz1961 pisze:Adamie to co wymyśliłeś może być tylko zamontuj pompę cyrkulacyjną do cw i podłącz ją do sterownika akwarystycznego który, będzie załączał pompę lub rozłączał po uzyskaniu żądanej temperatury.Ja mam takie rozwiązanie tylko wężownica jest w sumpie .W salonie mam 21/22 stopni a w akwarium 28/29.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości