Kolejny problem

Tematy ogólne w tym jak zacząć.

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

jonek
nowicjusz
nowicjusz
Imie i Nazwisko: Sebastian Czarnecki
Kontaktowanie:

Post autor: jonek » 23 lut 2006, 12:04

U mnie była podobna sytuacja pierszwe w akwa były dwa pigeony i dwa skalary dopuściłem dwa snekiskiny małe co wywołało agresję pigeonów. Problem rozwiązał się sam jak skalary złożyły ikre wtedy palety musiały się zjednoczyć :D. W moim przypadku problem rozwiązał się sam i całkiem przypadkowo.
Pozdrawiam

piotr1

Re: Kolejny problem

Post autor: piotr1 » 12 mar 2007, 13:13

Czesław2 pisze:Witam,niestety jakos do konca nie moge sobie poradzic z moim akwarium.Po tym jak wszystko wrociło do normy,znow mam same problemy.W moim 240 l jak na razie sa i były 4 sredniej wielkosci paletki.Zakupiłem RO i nadszedł czas o uzupełnienie mojej obsady.Docelowo chciałem by pływało tam 7-8 paletek.Zrobiłem wydawało by sie rzecz głupia poniewaz zakupiłem jedna paletke przez co bardzo szybko ja straciłem.Jedna z tych czterech najbardziej przeganiana dosłownie ja zagryzła.Nie dała jej spokoju ani na chwile.Po tym doswiadczeniu postanowiłem wrzucic 3 piekne nieco mniejsze i wyselekcjonowane paletki.Sytuacja natychmiast sie powtorzyła.Zaczeło sie dosłownie bombardowanie nowych paletek.Odłowiłem natychmiast najwiekszego agresora ale nic to nie dało bo z koleji wszystkie rzuciły sie na nie z jeszcze wieksza zawzietoscia.W ciagu 2 dni straciłem kolejne trzy paletki i kupe kasy.Postanowiłem zrobic o wiele wiecej kryjowek dla nastepnych i wydobyłem ostatnie oszczednosci na kolejne dwie paletki.Nie dosc ze nic to nie zmieniło to jest jeszcze gorzej.Nowe paletki nie moga nawet na chwile wypłynac z kryjowki bo tamte jak tylko zobacza ich cien to płyna prosto w tamta strone.Niewazne czy sa w kryjowce czy nie i tak cały czas sa przeganiane.Nie jadły nic odkad je kupiłem i marnieja w oczach.Niestety chyba znam juz zakonczenie.Podsuncie jakis pomysł bo jestem juz u kresu nerwow.Wykosztowałem sie na 240 l i chyba zostanie w nim 4 paletki bo probowałem juz wszystkiego i wszystko zawodzi.
Czesc !!
Radzil bym ci to co najbardziej logiczne jest w tej sytuacji abys pozbyl sie starej obsady i zakupil odrazu 8 paletek o hodowcy wpuszczone razem paletki nie powinny sie w wiekszym stopniu klucic.

Awatar użytkownika
_TOM_
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia

Post autor: _TOM_ » 12 mar 2007, 13:43

Radzil bym ci to co najbardziej logiczne jest w tej sytuacji abys pozbyl sie starej obsady i zakupil odrazu 8 paletek o hodowcy wpuszczone razem paletki nie powinny sie w wiekszym stopniu klucic.
Niezła rada po roku czasu, pewnie czekał na nią z niecierpliwością :idea:

Odpowiedz

Wróć do „Dyskowce”