9 powodów ktore dysklasyfikuja ryby azjatyckie jako dobre
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Plemika z siwym i Darkiem
1.
Popierwsze, nalezy czytac ze zrozumieniem. gośc, który ma sklep nie ma hodowli paletek- więc nie obsmarowywuje jednej hodowli a chwalę drugą. Pomógł mi wtedy i tyle a że podałem gdzie jest to co niee wolno, bo nie jest czonkiem PKMD? A gwoli przypomnienie nikt mi nie wypomniał że pochwaliłem znane hodowle ze Słupska i częstochowy- dziwne wyrywkowe czytanie postów
2.
jeżeli chodzi o palety z Czech to z tego co wyczytałem i sprawdziłem w necie to 90 procent jest z Azji. Czechy nie tylko przodują w rybach z Azji ale też w innych , gadach płazach które trafiaja tam z Azji tamtejszych ferm. Jest to tzw. poczekalnia towaru o później dalej i o tym każdy wie. Inne środowisko, inna woda inny hów i wiadamo jak to się kończy w naszej wodzie.
3. czy ja obsmarowałem kogoś dla mnie jest dziwne Darku twoje tłumaczenie ze listonosz zwrócił Ci przesyłke podałem ci adres sms-em i miałeś mój telefon i co po zwrocie leku nawet nie zadzwoniłeś, zwrócił bym Ci przynajmniej koszty wysyłki i zwrotu. dzięki temu straciłem 3 paletki a kolejne w wyiku późniego leczenia, ściągnięcie meneolu trwa a miałem kzaczętą kurację backtopurem więc nie mogłem od razu użyć meneolu. Więc czas się wydłużył i stad takie straty.
4. Powiedziałem ze miałeś jedna pare i ją pochwaliłem bo takiej nie widziałem. Natomiast więcej nie widziałem i wnioski według mnie sa oczywiste.
Nierozmnażanie palet jeszce o niczym nie świadczy, jeżeli ktos nie sprzedaje to nie rozmnaża może i co tzn. że niezna się na rybach danych?
Ale chorobach i warunkach i lekach może się znac chyba co?
6.
uważam że dobre slepy nalezy chwalic , i powinieneś widzieć Siwy że w Koszalinie jest ich może 2 lub jeden. Znam bo po przeprowadzce tutaj byłem w szoku jaka w koszalinie jest lipa podtym względem!!!!
7. Darku jeżeli zaczynasz się przyzwyczajać do tego, że wszyscy zwalają wine na ciebie to chyba coś jest nie tak i to nie ze mną?
8. ja uważam że to co mi sprzedałęs było z Azji i mam ku temu powody by tak sądzić.
Zostały mi 3 z dziesięciu i tak jak napisałem.
Azjatki= osobne baniak, lekarstwa i nerwy w nocy czy ryby żyją i czy dociągną do południa.
Ale sprzedając taki towar uprzedź osobe o tym i powiedz o ewntualnych leczeniach i lekarstwach!!!
9. A tak pozatym to baniaki robią wrażenie ryby też miałeś ładne: melony i leopardy(one nie były na sprzedaż).
Napisałem to co uważam za słuszne i prawdziwe. Chyba Siwy że Twoim marzeniem jest zrobienie z pkmd i forum organizacji, która zakończyła żywot w 1989r bo tam własnie mówiło się wszystko jest ok a kto nie z nami ten przeciwko nam!!! A szkoda by było tego forum i pkmd
POZDRAWIAM wszystkich.
ps. postaram sie zrobić dzisiaj zdjęcie mojego baniaka i wkleić je, aby nikt mi nie zarzucił że nie potrafię hodowąć palet.
1.
Popierwsze, nalezy czytac ze zrozumieniem. gośc, który ma sklep nie ma hodowli paletek- więc nie obsmarowywuje jednej hodowli a chwalę drugą. Pomógł mi wtedy i tyle a że podałem gdzie jest to co niee wolno, bo nie jest czonkiem PKMD? A gwoli przypomnienie nikt mi nie wypomniał że pochwaliłem znane hodowle ze Słupska i częstochowy- dziwne wyrywkowe czytanie postów
2.
jeżeli chodzi o palety z Czech to z tego co wyczytałem i sprawdziłem w necie to 90 procent jest z Azji. Czechy nie tylko przodują w rybach z Azji ale też w innych , gadach płazach które trafiaja tam z Azji tamtejszych ferm. Jest to tzw. poczekalnia towaru o później dalej i o tym każdy wie. Inne środowisko, inna woda inny hów i wiadamo jak to się kończy w naszej wodzie.
3. czy ja obsmarowałem kogoś dla mnie jest dziwne Darku twoje tłumaczenie ze listonosz zwrócił Ci przesyłke podałem ci adres sms-em i miałeś mój telefon i co po zwrocie leku nawet nie zadzwoniłeś, zwrócił bym Ci przynajmniej koszty wysyłki i zwrotu. dzięki temu straciłem 3 paletki a kolejne w wyiku późniego leczenia, ściągnięcie meneolu trwa a miałem kzaczętą kurację backtopurem więc nie mogłem od razu użyć meneolu. Więc czas się wydłużył i stad takie straty.
4. Powiedziałem ze miałeś jedna pare i ją pochwaliłem bo takiej nie widziałem. Natomiast więcej nie widziałem i wnioski według mnie sa oczywiste.
Nierozmnażanie palet jeszce o niczym nie świadczy, jeżeli ktos nie sprzedaje to nie rozmnaża może i co tzn. że niezna się na rybach danych?
Ale chorobach i warunkach i lekach może się znac chyba co?
6.
uważam że dobre slepy nalezy chwalic , i powinieneś widzieć Siwy że w Koszalinie jest ich może 2 lub jeden. Znam bo po przeprowadzce tutaj byłem w szoku jaka w koszalinie jest lipa podtym względem!!!!
7. Darku jeżeli zaczynasz się przyzwyczajać do tego, że wszyscy zwalają wine na ciebie to chyba coś jest nie tak i to nie ze mną?
8. ja uważam że to co mi sprzedałęs było z Azji i mam ku temu powody by tak sądzić.
Zostały mi 3 z dziesięciu i tak jak napisałem.
Azjatki= osobne baniak, lekarstwa i nerwy w nocy czy ryby żyją i czy dociągną do południa.
Ale sprzedając taki towar uprzedź osobe o tym i powiedz o ewntualnych leczeniach i lekarstwach!!!
9. A tak pozatym to baniaki robią wrażenie ryby też miałeś ładne: melony i leopardy(one nie były na sprzedaż).
Napisałem to co uważam za słuszne i prawdziwe. Chyba Siwy że Twoim marzeniem jest zrobienie z pkmd i forum organizacji, która zakończyła żywot w 1989r bo tam własnie mówiło się wszystko jest ok a kto nie z nami ten przeciwko nam!!! A szkoda by było tego forum i pkmd
POZDRAWIAM wszystkich.
ps. postaram sie zrobić dzisiaj zdjęcie mojego baniaka i wkleić je, aby nikt mi nie zarzucił że nie potrafię hodowąć palet.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2006, 17:40 przez criment76, łącznie zmieniany 4 razy.
Darku jescze jedna sprawa . Kupno palet w pełni zdrowych. tak masz rację kupiłem zdrowe ale co to znaczy. Zdrowe nie oznaczają ze nie mają pasożytów, doskonale wiesz że przy podmianach 90%wody dziennie tak jak to robią azjaci a ty to wiernie naśladujesz( sam to mówisz )rozwój choroby jest niemożliwy. Ryby są "zdrowe- nie wykazują objawów" ale u ciebie ,a po zmianie środowiska i wpuszceniu do baniak gdzie któs trzyma w normalnym baniaku z podmianą 60% tygodniowo wody wiesz co się dzieje. i dla mnie taka ryba nie jest zdrowa jest nosicielem chorób, które przy takich podmianach się błyskawicznie rozwijają. Gdybyś o tym uprzedzał swoich klientów inaczej można by było postąpić na początku. Wymiany wody, leki, ryba się wypłucze z syfu i można ją trzymać bez problemów.Ale gdy idzie o zarobek to sentymentów nie ma i o takich rzeczach się nie mówi klientom.
A póżniej ma się pretensje do świata ze w polsce Palet nikt nie kupuje i rynek kiepski. Pisałes że pracowałęs w marketingu tam jest taka złota myśl jeden klient nie zadowolony=10klientów. I nie dziw się ze sprzedaż palet kiepska bo kto raz poniósł porażke(nie mówię o kosztach ja sobie mogłem na to pozwolić) może się zniechęcic do tych ryb i kupic inne. Sam sobie odpowiedz kto ponosi wine za takie coś. Ryby masz ładne na handel ale to jest import i z tym są problemy a nie każdy o tym wie!!
Pozdrawiam Wojtek.
A póżniej ma się pretensje do świata ze w polsce Palet nikt nie kupuje i rynek kiepski. Pisałes że pracowałęs w marketingu tam jest taka złota myśl jeden klient nie zadowolony=10klientów. I nie dziw się ze sprzedaż palet kiepska bo kto raz poniósł porażke(nie mówię o kosztach ja sobie mogłem na to pozwolić) może się zniechęcic do tych ryb i kupic inne. Sam sobie odpowiedz kto ponosi wine za takie coś. Ryby masz ładne na handel ale to jest import i z tym są problemy a nie każdy o tym wie!!
Pozdrawiam Wojtek.
Ok ,żeby nie ciągnąc tematu i nie siać fermentu ,criment76 pisze:SIWY to dla Ciebie znazcenie słowa kryptoreklamy według Wikopedii:
Kryptoreklama - ukryta działalność reklamowa wiążąca się z uzyskaniem przez dziennikarza bądź redakcję korzyści majątkowej lub osobistej od osoby bądź przedsiębiorstwa dążących do zamieszczenia przekazu reklamy sprawiającego wrażenie obiektywnej, redakcyjnej informacji. Polega to na służącym celom reklamowym lub promocyjnym przedstawieniu w słowach lub obrazach towaru, usługi, nazwy firmy, działalności przedsiębiorców, prezentujących w sposób wprowadzający w błąd odbiorców przekazu, co do jej charakteru, celu i przeznaczenia. Przykłady kryproreklamy:
* Eksponowanie bannerów reklamowych w przekazie telewizyjnym, podczas transmisji z wydarzeń sportowych, kulturalnych i innych
* Prezentowanie wyrobów konkretnej firmy w programach z uwidocznieniem ich etykiety, cech, rozpoznawalnego opakowania
* Wymienianie nazwy konkretnej firmy lub produktu w przekazie przy jednoczesnym pomijaniu firmy konkurencyjnej i jej produktów w tymże
Nie znajduje w tej definicji swojego działania!!!!
Twoje zdanie juz znam ,zapraszam do mnie po nowe ryby ,które straciłeś ,stać mnie wieć pokryję straty początkującego miłosnika palet.
Jak nie bedziesz w Chełmie to podjedz do Arka ze Słupska tam tez je bedziesz mógl odebrać ,jak widzisz wpadłes z deszczu pod rynne .
Mam na koniec prosbę ,nie szkaluj Słowaka bo na to nie zasłuzył ,sam rozmnaża ryby i ma w tym duże osiągnięcia ,a przekazywanie nie sprawdzonych informacji jest dla niego krzywdzące.
Czasem zanim coś chlapniesz ,przemysl sprawę 2 razy .
Spokojnych świąt .
Pozdrawiam DAREK
Dzięki Darek za ryby, ale nie skorzystam. Nie po to to pisze na forum aby dostać od ciebie partie darmowych ryb. stać mnie również na kupno palet w końcu dokupiłem 7 sztuk. Zaufałem Ci, Jak jest,sam sobie odpowiedz, na to i wyciągnij wnioski bo sam ostatnio napisałes "że dostajesz baty
" Nie odniosłeś do żadnego moje wniosku, który napisałem szkoda. Nie neguję twoich doświadczeń z paletami ale czasami też nie pisz na forum o tym czego ty nie masz. Polska to nie Azja i pewnych rzeczy nie da rady zrobic. Wiem że hodowla to pieniądze i zysk ale czasami to nie wszystko. Pozdrawiam i życze Ci również spokojnych i zdrowych świąt.

Ostatnio zmieniony 20 gru 2006, 12:40 przez criment76, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hypno
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
- Kontaktowanie:
Zareaguję jako administartor..... znowu w podobnej sprawie:
1. criment76, uzupełnij swój profil, przedstaw się z imienia i nazwiska, podaj wiek, miasto i wstaw swoją fotkę. Jest to tym ważniejsze, że krytykujesz innych, więc miej odwagę robić to nie incognito. Nie mówię czy krytykujesz słusznie czy też nie. To Twoja i Darka sprawa, nie nasza.
2. Wątek dotyczy czegoś zupełnie innego niż krytykowanie kogoś.
3. Wypowiadać się o ludziach i o rybach może każdy, nie tylko członkowie PKMD. O sprawach wewnętrznych klubu już nie każdy. Proszę więc nie wyjeżdżaj mi więc z takimi argumentami.
4. Piszesz, że gość Ci pomógł ze sklepu bo się zna... Nie wiem kto tu coś sknocił, ale skoro chwilę później piszesz, że to nie był ten zestaw leków, to albo on się nie zna, albo Ty spaprałeś sprawę, albo jedno i drugie w odpowiednich proporcjach. Stawiam na to ostatnie.
Konkluzja:
Proszę pisać do rzeczy a nie od. Proszę pisać raczej o rybach a zdecydowanie mniej o właścicielach. Sprawa Darka była już rozpatrywana. Był sąd, był wyrok i jest kara. Amen w tym temacie.
Ostrzeżenie:
Będę bardzo uważnie przyglądał się od teraz owemu wątkowi. Nie pozwolę na prowokację którejkolwiek ze stron.
1. criment76, uzupełnij swój profil, przedstaw się z imienia i nazwiska, podaj wiek, miasto i wstaw swoją fotkę. Jest to tym ważniejsze, że krytykujesz innych, więc miej odwagę robić to nie incognito. Nie mówię czy krytykujesz słusznie czy też nie. To Twoja i Darka sprawa, nie nasza.
2. Wątek dotyczy czegoś zupełnie innego niż krytykowanie kogoś.
3. Wypowiadać się o ludziach i o rybach może każdy, nie tylko członkowie PKMD. O sprawach wewnętrznych klubu już nie każdy. Proszę więc nie wyjeżdżaj mi więc z takimi argumentami.
4. Piszesz, że gość Ci pomógł ze sklepu bo się zna... Nie wiem kto tu coś sknocił, ale skoro chwilę później piszesz, że to nie był ten zestaw leków, to albo on się nie zna, albo Ty spaprałeś sprawę, albo jedno i drugie w odpowiednich proporcjach. Stawiam na to ostatnie.
Konkluzja:
Proszę pisać do rzeczy a nie od. Proszę pisać raczej o rybach a zdecydowanie mniej o właścicielach. Sprawa Darka była już rozpatrywana. Był sąd, był wyrok i jest kara. Amen w tym temacie.
Ostrzeżenie:
Będę bardzo uważnie przyglądał się od teraz owemu wątkowi. Nie pozwolę na prowokację którejkolwiek ze stron.
- deptak
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Adam Deptuła
- Kontaktowanie:
Hypno
Mam nadzieje iz w przypadku tego watku: http://www.pkmd.pl/modules.php?op=modlo ... pic&t=1632 rowniez wykazesz sie konsekwencja i zareagujesz podobnie. Tam tez bija podobno niewinnych.
pozdrawiam
Mam nadzieje iz w przypadku tego watku: http://www.pkmd.pl/modules.php?op=modlo ... pic&t=1632 rowniez wykazesz sie konsekwencja i zareagujesz podobnie. Tam tez bija podobno niewinnych.
pozdrawiam
Ponownie. Jezeli chodzi o miast to koszalin. Imienia i nazwiska oraz zdjęcia nie wstawię z powodu pracy(koniec) Nikogo nie krytukuję stwierdzam pewne rzeczy.
1. jeżeli chodzi o leki załatwienie w koszalinie leków to nie prosta sprawa. Dwa sklepy na krzyż, lepsze. Co miałem podać, dałem backopur direct i mycopur bo tylko dostałem, w poniedziałek o 8:00. Meneol, cilol zamówiłem dopiero później jak znałazłem na necie, zamówienie realizacja a rozpocząłem backtopurem więc należy jedno skończyć aby zaczać drugie. jest to chyba jasne. Może admin leczy wzrokiem albo energią dotyku ja nie potrafię a ryby schodziły jedna po drugiej!!
3. Tego to wogóle nie skomentuję post IZIKA
"criment 76- ty naprawde nie znasz sie na paletkach odpusc je sobie i kup najlepiej szklane rybki z przeżroczystego szkła zby można było zobaczyc co maja wewnatrz.Nie mój poziom dyskusji
4. Czy się nie znam na paletach z 10 udało mi wyleczyć 3 czy to dużo nie wiem.
5. Czy moja wypowiedż nie dotyczy wątku przecież napisałem na temat azjatek w drugim poście. I napisałem post odnośm=nie pojęcia zdrowe i co kto pod ty rozumie.
7. postaram jutro puścić zdjęcie akwa mojego ale nie wiem czy uda mi się to zrobić.
7 Nie szukam prowokacji bo nie o to chodzi w tym wszystkim.
[/img][/url]
1. jeżeli chodzi o leki załatwienie w koszalinie leków to nie prosta sprawa. Dwa sklepy na krzyż, lepsze. Co miałem podać, dałem backopur direct i mycopur bo tylko dostałem, w poniedziałek o 8:00. Meneol, cilol zamówiłem dopiero później jak znałazłem na necie, zamówienie realizacja a rozpocząłem backtopurem więc należy jedno skończyć aby zaczać drugie. jest to chyba jasne. Może admin leczy wzrokiem albo energią dotyku ja nie potrafię a ryby schodziły jedna po drugiej!!
3. Tego to wogóle nie skomentuję post IZIKA
"criment 76- ty naprawde nie znasz sie na paletkach odpusc je sobie i kup najlepiej szklane rybki z przeżroczystego szkła zby można było zobaczyc co maja wewnatrz.Nie mój poziom dyskusji
4. Czy się nie znam na paletach z 10 udało mi wyleczyć 3 czy to dużo nie wiem.
5. Czy moja wypowiedż nie dotyczy wątku przecież napisałem na temat azjatek w drugim poście. I napisałem post odnośm=nie pojęcia zdrowe i co kto pod ty rozumie.
7. postaram jutro puścić zdjęcie akwa mojego ale nie wiem czy uda mi się to zrobić.
7 Nie szukam prowokacji bo nie o to chodzi w tym wszystkim.
[/img][/url]
Ostatnio zmieniony 20 gru 2006, 17:47 przez criment76, łącznie zmieniany 1 raz.
Admin jeszce jedna rzecz.
W tym wątku nikt z imienia nie porusza tak?
"Hypno
Mam nadzieje iz w przypadku tego watku: http://www.pkmd.pl/modules.php?op= ... pic&t=1632 rowniez wykazesz sie konsekwencja i zareagujesz podobnie. Tam tez bija podobno niewinnych"
To wejdż w kontakt bo ja tam widzę nazwisko i nawet adres i to nie jest konkretnie? Tak
W tym wątku nikt z imienia nie porusza tak?
"Hypno
Mam nadzieje iz w przypadku tego watku: http://www.pkmd.pl/modules.php?op= ... pic&t=1632 rowniez wykazesz sie konsekwencja i zareagujesz podobnie. Tam tez bija podobno niewinnych"
To wejdż w kontakt bo ja tam widzę nazwisko i nawet adres i to nie jest konkretnie? Tak
- Hypno
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
- Kontaktowanie:
Ciment odpowiadam po raz ostatni cierpliwie, chcesz w ten sposób dyskutować, wypełnij profil. Takie są proste zasady na tym forum, rozmawiają ludzie z ludźmi a nie ludzie z Galem Anonimem. I nie rozumiem ni cholery co ma praca do anonimowości na formum PKMD chyba, że jesteś płatnym zabójcą a ofiara jest wśród nas. Złagodź proszę swoje wypowiedzi i pouczać zaczniesz w momencie kiedy swoim wypowiedziom nie będziesz miał nic do zarzucenia. Oczywiście możesz złożyć skargę na mnie jako administratora, ale raczej po uzupełnieniu profilu i zastosowaniu się do zasad.
Pomiędzy oboma wątkami są różnice i to spore, więc i różnice w reakcjach są. Amen
Pomiędzy oboma wątkami są różnice i to spore, więc i różnice w reakcjach są. Amen