Mam pytanko
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- jzajonz
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Janusz Zajonz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Balczewo
No to jesteś w błędzie bo Cover Blue posiada paski identyczne jak Kobalt i jest ich dziewięć.
Odmiana Blue Diamond nie jest tak bardzo utrwalona jak inne i często sie zdarza że na jakimś pozostanie drobne coś z przodków. Uzyskanie wszystkich 100% gładko niebieskich chyba jest niemożliwe. Pozostawiłem sobie kilka z młodych Diamondów które posiadają identyczny pasek mimoo ze żadne z rodziców go nie posiadają. Jedne młode go maja bardziej widoczny a na innych jest on szczątkowy w wymiarze 3 mm. Zresztą sam kiedyś ocenisz jak zrobię następny film. Postaram sie podeprzeć też fotką. Tylko prosze, nie mów mi że mam Blue Cover bo takich Stendker nie posiada.
Odmiana Blue Diamond nie jest tak bardzo utrwalona jak inne i często sie zdarza że na jakimś pozostanie drobne coś z przodków. Uzyskanie wszystkich 100% gładko niebieskich chyba jest niemożliwe. Pozostawiłem sobie kilka z młodych Diamondów które posiadają identyczny pasek mimoo ze żadne z rodziców go nie posiadają. Jedne młode go maja bardziej widoczny a na innych jest on szczątkowy w wymiarze 3 mm. Zresztą sam kiedyś ocenisz jak zrobię następny film. Postaram sie podeprzeć też fotką. Tylko prosze, nie mów mi że mam Blue Cover bo takich Stendker nie posiada.

- Izabelka
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Izabela Wilk
- Kontaktowanie:
Mam nadzieje że tym razem rozwieje Twoje wątpliwości i powiem tak. Tą rybke kupiłam u Pana Mordarskiego i to on właśnie powiedział mi że to jest BLUE DIAMOND. Więc chyba wie co sprzedaje i od jakiej pary pochodzi. Nie widze powodu aby chłop podawał mi inną nazwe po to żeby tylko sprzedać bo jestem u niego dość częstym gościem.
(mieszkam od niego może 2km) a na BLUE COVERY jestem umówiona
Więc może wtedy się coś wyjaśni.

- jzajonz
- entuzjasta
Oto link do mojej nowej galerii. Tutaj też możesz zobaczyć niektóre młode diamondy z paskiem przy ogoniej, jest on szczątkowy bądz cały. Niektóre jednak tego paska nie maja co też zauważysz. (fotka 20; 21; 22; 23)
Na rodzicach (fotka 17 i 18 ) też ich nie znajdziesz a mimo to dały takie potomstwo.
http://www.janusz.paletki.prv.pl/
Na rodzicach (fotka 17 i 18 ) też ich nie znajdziesz a mimo to dały takie potomstwo.
http://www.janusz.paletki.prv.pl/
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez jzajonz, łącznie zmieniany 2 razy.
eCHHH poddaje się
odnośnie Blue Covera. Odnośnie fotek to chiałem zapytać czy tylko masz akwaria sterylne czy masz tez jakieś dekoracyjne. Ja aktualnie dwa dni temu przepusciłem do sterylnego parkę która w ogólnym rozpoczynała czyszczeie korzenia i czekam żę zrobią niespodziankę, (para to Turkus i Pigeon). A Stendkery juz dorastaja do centymetra (coniektóre)

- jzajonz
- entuzjasta
Widzisz, ja kupiłem od niego Covery w rozmiarze 8 cm. Jeszcze były niewybarwione i wszystkie mialy dziewięć pasków jak Kobalt. Kupiłem wtedy też od niego kobalty które się różniły odcieniem barwy.
Szkoda że ich nie pozostawiłem bo bym zrobił fotki. Pozostały mi tylko worki z napisami odmian co do których widze trzeba byc ostrożnym przy zakupie.
Ten Cover to może być mieszanka Kobalta z Diamondem.
Szkoda że ich nie pozostawiłem bo bym zrobił fotki. Pozostały mi tylko worki z napisami odmian co do których widze trzeba byc ostrożnym przy zakupie.
Ten Cover to może być mieszanka Kobalta z Diamondem.
Józek ma bardzo dobrej jakosci paletki ,ale te nazwy odmiany barwne sa ciagle problematyczne .Pewnie tylko On zna przyczyne .Jedna i ta sama ryba ma w/g mnie przynajmniej 3 nazwy .Ciezko Je odróznic przez samego chyba właściciela .
Dalej twierdze ,że to jedyna warta polecenia hodowla w Polsce .
Pozdrawiam DARIUSZ z CHEŁMA
Dalej twierdze ,że to jedyna warta polecenia hodowla w Polsce .
Pozdrawiam DARIUSZ z CHEŁMA