hmm dość wyczerpująca odpowiedźPrzemek Wieczorek pisze:Zadne!

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
hmm dość wyczerpująca odpowiedźPrzemek Wieczorek pisze:Zadne!
Dzięki za propozycjenobleKoziol pisze:oto moje propozycje :
plakietki zostaly odwrucone, odpowiadaja miejscom z 1 zdjeciana plakietkach widac wszystkie informacje, parametry wody, ilosc swiatla, wysokosc, szerokosc, szybkosc wzrostu, utrzymanie,
Napewno sie sprzyda
A kto tak napisał?nobleKoziol pisze:wszystko chyba oki, choc dziwimnie odczyt phwody ro, powinien bys 5/ 5.5
Eee tam, ja zawsze pierwsze daję ryby, dopiero później leję wodęnobleKoziol pisze:Nie spiesz sie z rybaminajpierw ogarnij wode.
Kumpel jak złapał taką bakterię skondensowaną to długo się leczyłnobleKoziol pisze:ps. dzis w sklepie znalazlem nowy produkt pozwalajacy na zainstalowanie ryb zaraz po zalaniu zbiornika. producet pisze ze to baktrria w skondensowanej postaci. ciekawe co nie? Firma "api" czy cus
Kolego nie obraz sie ale jeszcze chwila i przekombinujesz. 14 dni to pryszcz akwa nie dojzalo i napewno sobie nie poradzi. Jak juz to za tydzien wpusc jakies krewetki, choc jak dla mnie to tez za wczesnieadam1977 pisze:wczoraj podmieniłem około 30% wody na samą RO (dzisiaj skończyło się lać ) PH za dużo się nie zmieniło
ktoś polecił mi torfin albo liście ketapangu do obniżenia PH
spreparowałem 6 kokosów i posadziłem kilka lotosów w nich, bo coś bardzo marnieją mi nie wiem czy to nie brak im azotanów czy za bardzo je grzeje w korzenie
chciałem dzisiaj wrzucić kilkanaście krewetek, żeby jakieś azotany się pojawiły w wodzie, niestety nie dotarły do mnie
dodałem tylko dzisiaj duże cryptocoryny, dzięki koledze z forum
posadziłem 2do kokosa a 2 do podłoża zobaczymy które lepiej się przyjmą.
teraz pytanko
akwa już stoi 14 dni (choć woda nie jest jeszcze taka klarowna)
mogę już jakieś ryby zacząć wpuszczać ??
chciałbym w przyszły weekend wpuścić już paletki
Aktualnie mam wodę taką:_TOM_ pisze:Dopiero jak będą w wodzie NO3 wykrywalne przez testy wpuść ryby, bo to znak masz biologię pracującą.
Woda powinna być klarowna ,to drugi z dowodów na biologię w baniaku.
PH masz dobre i absolutnie nie jest groźne dla ryb, za to dodawanie Co2 jest zdecydowanie groźniejsze i przy dyskach które go produkują więcej niż tym roślinom w kokosach będzie potrzeba odradzam dodawanie Co2.
Spokojnie daj tej wodzie więcej czasu i sprawdzaj NO2 i NO3 co 2 dni, PH wystarczy sprawdzić teraz i przed wpuszczeniem ryb by zobaczyć czy się zmieniło jakoś.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość