Strona 1 z 1
Pieprz na paletkach
: 08 kwie 2006, 19:59
autor: alghar
Pieprz jest wynikiem tylko twardej wody czy tez za małej temperatury( mniejszej niż 32 stopnie ?Jaka powinna byc woda i temperatura aby nie było pieprzu ? Czy mozna jakos pozbyc sie pieprzu na rybce która to już ma ? Ludzie kupuja piekne rybcie a potem pojawia sie pieprz .Pozdro
: 08 kwie 2006, 21:36
autor: czarnymp
tu jest równiez wina podłoża. jak zauważyłem w akwa z podłożem jest pieprz, a w akwa bez tego niema. coś napewno w tym jest . parametry wody mam takiesame we wszstkich zbiornikach.
: 09 kwie 2006, 05:40
autor: alghar
Zastanawia mnie czy może zmniejszenie temperatury w naszych akwach ponizej 35 stopni też nie wpływa na wystepowanie "popiołu " na rybach
: 09 kwie 2006, 08:57
autor: vega1
A wg mnie głównie jest to zprawa genetyczna niekoniecznie ujawniajaca sie w pierwszym pokoleniu.I to chyba jest glowna przyczyna.