http://www.adamn.zsem.pl/Samce.3gp
Wiek ryb 14 miesięcy a wielkość 17 cm-18 cm.
Tak się zachowuję samce jak im się serducho podaje (oczywiście serce nie jest rozmrażane ani płukane w wodzie ciepłej) a im się chce.
W akwa są same samce
Adam
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Oj Sławek jak widzę nie wiesz co robi w 100 litrach trójka samców zostawiona sama sobie bo tydzień temu para poszła do osobnego. Ciągle się nawalają i dlatego tak a nie inaczej oddychają. Pobiegnij na 100 metrów to też będziesz miał przywry skrzelowe. Możesz też na 10 pietro wejśc bez windy. Jesli na filmie nie widzisz, jak samiec podchodzi (tylko samce tak robią) do zapładniania plasterka serca (kolor ikry ) to co ja mogę powiedzieć.kafarski pisze:adamn , ty chyba prowokujesz? ...

co do czyszczenia liścia to ci nie przyznam racji bo u mnie zawsze samiec to robił przed tarłami. potem na zmianę pilnowali ikry i zamieniali się przy niej miejscami żeby trochę skubnąć mięcha podczas karmienia. pewnie Azjatki tego są ''oduczone''.adamn pisze: Co do skubania to jeśli kiedyś będziesz miał dane zobaczyc jak wygląda tarło dyska to zobaczysz, że samica całą brudną robotę w 90% wykonuje zwiazaną z czyszczeniem czegokolwiek. Samiec trochę zrobi pozoracji i do polewania ....
Adam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość