Zastanawiam się na skonstruowaniem dyfuzora.Co sądzicie jeśli podłączyłbym kostkę lipową na koniec wylotu co2 z butli całość podłączył do lajona. Jednak to nie koniec.Kostkę lipową chciałbym zamknąć w filtrze aquaela fan mini z wylotem około 200l/h. Czy takie rozwiązanie ma sens?Filtr umieścił bym na samym dnie akwarium.
Proszę o jakieś podpowiedzi.
Co sądzicie o takim dyfuzorze???
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- birdas
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra
Nie wiem po co ta kostka lipowa na wyjściu butli i nie wiem po co to podpinać do lajona (jak i gdzie ?). Do lajona ma być podpięty elektrozawór, a nie wężyk z CO2 (no chyba, że myślisz jak ja tylko tak mało precyzyjnie napisałeś
).
Ja u siebie wężyk z CO2 mam podpięty do FAN3, a dalej deszczownia (pod wodą) którą rozprowadzam to CO2. Na wylocie deszczowni mam mgiełkę z bąbelków CO2.

Ja u siebie wężyk z CO2 mam podpięty do FAN3, a dalej deszczownia (pod wodą) którą rozprowadzam to CO2. Na wylocie deszczowni mam mgiełkę z bąbelków CO2.
-
sierocki
- senior

- Imie i Nazwisko: Maciek Rusiecki
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Chojnów
- Kontaktowanie:
Re:
Wszystko jest podpięte tak jak być powinno.Natomiast chciałem na końcu wężyka, który wypuszcza co2 zamontować kostkę lipową, aby rozproszyć co2, a całość schować do filtra aquael fan mini. Narazie co2 jest wpompowywane do aquaela fan mini, który służy jako mixer i to się sprawdza.Chciałem dodatkowo zastosować kostkę lipową aby bardziej rozpuścić co2.To był tylko taki pomysł i spytałem się o wasze opinie. Pozdrawiam Maciek.