To teraz tak ja w temacie zaczynam

1.Chyba najważniejsze sztuczny odchów czemu jest tam tak popularny odpowiedz prosta:
a) pary sa ich wszystkie chore wiec mlode pasace sie na parach by byly ale tylko przez pierwsze 2 tygodnie potem masowo by zdechy kapletnie nie oplacalen.
b)para nie zje ikry wiec cos sie wykluje i uda sprzedac
c)podczas kłótni mołby narybek uciepiec wiec by bylo mniej do sprzedania
d)pary moga nie karmic tez unika sie tego problemu
e)molgy by zlozyc druga ikre a mlode ktore by sie z nich wykluly molgy by byc zabite przez te pierwsze
f)sila robocza jest tania i chetna do pracy wiec ma kto tego pilnowac mlauchow przez 24h za psie pieniadze
A wielki minus tego to ze instynk opiekunczy zanika i mlode narybku i to bedzie stopniowo postepowalo dlatego ze pary nie sa wybierana na podstawie wlasciwosci dobrych rodzicielski ze karmia mlode i sie nimi opiekuja tylko na zasadzie ladnego koloru ryb i ksztaltu chociaz to mniej istotne jest.
2.Ryby sa sterlizowane to nie wymaga komentarza
3.Pakowanie ryb chormonami by wygladal jak choinka to tez nie oznaka dobrej ryby
4.Faszerowanie antybiotykami rybi przed sprzedarza-przeciez dobrym ryba tez sie tego nie robi bo niby po co ??
5.Ryby przewaznie nie maja ladnego ksztaltu sa wyjatki ale 80% tego nie ma wiec z tego powodu nie mozna tez powiedziec ze to dobra ryba
6.Ryby na swoj wiek nie sa dobrze rozwiniete przewaznie taki rozmiar powinny miec juz miesiac temu
7.Mozna sie czepic ze np.wiekszosc zamowionych ryb po danan nazwa wyglada inaczej ale w tym to nikt nie jest idelany i ryba rybie nie rowna.
8.Ja juz ryby jest plodna to plodnosc tych ryb tez ponizej krytki a to sie wiaze ze zlym dobieraniem przekazwyania pewnych cech kolejnym pokolenia
9.Pary niechca karmic bo przeciez ich rodzice nie byli pod tym wzgledem pionierami bo nikt im nie dal tej szansy a pozatym sami juz mogli nie miec ta ceche zatracona dlatego ta cecha nie zostal przekazan dalej i ich dzieci tez nie maja zamiaru karmic
To tak na tyle by starczylo teraz czekam na przeciwnikow mojej terio a napewno ich bedzie troche.Pozdrawiam