Fluval FX5...?
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Fluval FX5...?
Czy taki filtr wystarczy do 500 litrów:
6 sztuk paletek + 20 sztuk otosków i około 5 kirysków. Troche roslinności, gesto posadzonej ale tylkow jedym rogu.
Ewentualnie prosze o coś lepszego, nie zależy mi na cenie, chcę postawić na filtracje od samego początku.
Pozdrawiam i dziękuje z góry.
6 sztuk paletek + 20 sztuk otosków i około 5 kirysków. Troche roslinności, gesto posadzonej ale tylkow jedym rogu.
Ewentualnie prosze o coś lepszego, nie zależy mi na cenie, chcę postawić na filtracje od samego początku.
Pozdrawiam i dziękuje z góry.
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Jeśli koniecznie chcesz inną opcję:
JBL CP 500 albo Ttera EX1200 też się nada, chyba to lepsze cacka niż Fluvale, według mojej opinii.
JBL CP 500 albo Ttera EX1200 też się nada, chyba to lepsze cacka niż Fluvale, według mojej opinii.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2007, 11:20 przez _TOM_, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafdisc
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Tomek z całym szacunkiem , ale ja na miejscu Michała pozostałbym przy Fluvalu (szczególnie tym FX-5). Nie wydaje mi się aby jeden z wymienionych przez ciebie filtrów dał sobie na 100% radę z takim zbiornikem, gdyż 500l. to górna granica dla tych filtrów. A dla Fluvala FX 5 raczej dolnaJBL CP 500 albo ttera EX1200 też się nada, chyba to lepsze cacka niż Fluvale, według mojej opinii.

- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Zgodzę się rafał, 1:1 nie zamieniłbym.
Ale ja uważam 2 mniejsze lepsze od 1 dużego. Zawsze funkcje można rozdzielić i jak jeden padnie, drugi nadal działa, jak jeden wyczyścisz i rozwalisz w nim bilogię, drugi pociągnie bez problemu.
Niekoniecznie ten smok Fluvala jest najlepszym rozwiazaniem, prosił o alternatywę, to zaproponowałem, życzenie spełnione.
Ale ja uważam 2 mniejsze lepsze od 1 dużego. Zawsze funkcje można rozdzielić i jak jeden padnie, drugi nadal działa, jak jeden wyczyścisz i rozwalisz w nim bilogię, drugi pociągnie bez problemu.
Niekoniecznie ten smok Fluvala jest najlepszym rozwiazaniem, prosił o alternatywę, to zaproponowałem, życzenie spełnione.