Moja woda
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- janusz32
- senior

- Imie i Nazwisko: Janusz Łyżwa
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Szydlowiec
Moja woda
Witam forumowiczow.
Jestem tutaj nowy i na poczatku witam wszystkich.Parametry wody jaki mam w baniaku sa nastepujece:
PH-7,5
GH-6
KH-4
NO2-0
NO3-10
PO4-0,5
FE-0
NH3-0/0,5
Baniak 250l czterotygodniowy zarybiony:
30 neonkow,3 zbrojniki,2 kiryski,1 labeo
Pytanie -czy moge wpuscic paletki
Dzieki za odpowiedz.
Jestem tutaj nowy i na poczatku witam wszystkich.Parametry wody jaki mam w baniaku sa nastepujece:
PH-7,5
GH-6
KH-4
NO2-0
NO3-10
PO4-0,5
FE-0
NH3-0/0,5
Baniak 250l czterotygodniowy zarybiony:
30 neonkow,3 zbrojniki,2 kiryski,1 labeo
Pytanie -czy moge wpuscic paletki
Dzieki za odpowiedz.
- kubamajer
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Kuba Majerczyk
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Warszawa
- Kontaktowanie:
Ze skromnego opisu można wywróżyć, że jest to zbiornik roślinny, więc zastosowanie kwasu ortofosforowego spowoduje, ze PO4 zrobi się.. 10 albo lepiej, a co wtedy nastąpi, to Janusz zapewne wie
.
Do roślinnego kwas solny, lub nieszczęsne CO2
.
Ryby będą zadowolone przez jakiś czas, o ile właściciel zadbał o to, żeby w zbiorniku nie było żyjątek, które uczynią je niezadowolonymi już na początku.
Jakkolwiek, kiedy podłoże się "zakisi"(a w takim zbiorniku paletki załatwią to w ~kilka miesięcy), paletki mogą zacząć okazywać braki w szczęśliwości.
Tak na marginesie, to ten zbiornik już jest dorybiony. Wpuszczenie tam powiedzmy 4-ch paletek, to jak podwojenie obecnej obsady i tego świadomość trzeba mieć.
pozdr
Do roślinnego kwas solny, lub nieszczęsne CO2
Ryby będą zadowolone przez jakiś czas, o ile właściciel zadbał o to, żeby w zbiorniku nie było żyjątek, które uczynią je niezadowolonymi już na początku.
Jakkolwiek, kiedy podłoże się "zakisi"(a w takim zbiorniku paletki załatwią to w ~kilka miesięcy), paletki mogą zacząć okazywać braki w szczęśliwości.
Tak na marginesie, to ten zbiornik już jest dorybiony. Wpuszczenie tam powiedzmy 4-ch paletek, to jak podwojenie obecnej obsady i tego świadomość trzeba mieć.
pozdr