Tłuszcz
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Tłuszcz
Witam może doradzicie jakimi sposobami pozbywacie sie tłuszczu na pow. wody( skutki uboczne karmienia sercem ) , dodam że serce było dokładnie oczyszczone , granulatów niechcą wcinać , tylko intensywne napowietrzanie pomaga , ale chwilowo . Pozdrawiam Stanley .
- jzajonz
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Janusz Zajonz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Balczewo
Re: Tłuszcz
Nie ma mozliwości aby od serca powstał tłuszcz. Szukaj innej przyczyny.stanley pisze:jakimi sposobami pozbywacie sie tłuszczu na pow. wody( skutki uboczne karmienia sercem ) , .
- jzajonz
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Janusz Zajonz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Balczewo
Skarmiam potężne ilości serca dla młodych w czystej postaci i nigdy mi sie takie coś nie pojawiło. Jestem przekonanany że żaden z pokarmów nie jest w stanie wytworzyć plam czy nalotu tłuszczu.
To musi być coś innego ale ja też nie mam pojęcia co to może być.
PS; Jedyne co mi go głowy przychodzi to kożuch bakteryjny. Ale z tym byś sobie poradził zwiększając ruch wody. Możesz również zadziałać jakimś odkażalnikiem. Zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomóc.
To musi być coś innego ale ja też nie mam pojęcia co to może być.
PS; Jedyne co mi go głowy przychodzi to kożuch bakteryjny. Ale z tym byś sobie poradził zwiększając ruch wody. Możesz również zadziałać jakimś odkażalnikiem. Zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomóc.
Tez mi sie zdarzylo wykonac niestarannie pokarm dla palet i krotko po karmieniu pojawial sie tluszcz na powierzchni . Nie znalazlem lepszego rozwiazania tego problemu niz zastosowanie filtru powierzchniowego. Pomaga rowniez wywolanie intensywnego ruchu powierzchni wody (np. odpowiednio ustawiona deszczownia). Mozna zbierac plamy z powierzchni przy pomocy bibuly, ale to polsrodek.
J-23
J-23