Keramzyt

Woda i jej parametry

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

Awatar użytkownika
kukabana
junior
junior
Kontaktowanie:

Keramzyt

Post autor: kukabana » 12 gru 2005, 21:29

Mam pytanie czy keramzyt jest dobry do zastosowania u paletek bo gdzies wyczytalem ze podnosi Ph i bal bym sie ze bedzie mi sie bardzo wahalo.Jesli ktos juz stosowal go prosil bym o jakies rady.

Awatar użytkownika
arkadiusz
senior
senior
Imie i Nazwisko: Arkadiusz Sowa
Miejsce zamieszkania/miasto/: Dobrocin
Kontaktowanie:

Post autor: arkadiusz » 12 gru 2005, 21:49

W moim biologicznym jest 90% keramzytu, mało tego w hydroponicznym jest tylko keramzyt ok 30 l, nie zauwarzyłem aby podnosił co kolwiek.
Jako medium filtracyjne jest bardzo dobry.

Awatar użytkownika
Rafal_W
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Rafal_W » 12 gru 2005, 22:14

Podobnie jak Arkadiusz - nie zauważyłem żadnego negatywnego wpływu na mierzone przeze mnie parametry wody. U mnie cała biologia "stoi" na keramzycie; Jedyny trik jaki stosuję - aczkolwiek znany wszem i wobec - to podprowadzenie swojej kobiecie kilkunastu cienkich podkolanówek i zawiązanie w nich keramzytu.O alternatywnych wkładach nie czuję się na siłach żeby pisać - bo ich nie stosowałem.

Awatar użytkownika
fomalhaut
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Wojciech Grzegorzyca
Miejsce zamieszkania/miasto/: Polska

Post autor: fomalhaut » 12 gru 2005, 23:03

http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... opic&t=228
http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... opic&t=477
http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... opic&t=474

Pozdrowienia
Wojtek

PS.
Ma być brunatno czarny - z przewagą brunatnego koloru...
Dla pewności użyj kwasu.
Podnosi ten w kolorze cegły....

Awatar użytkownika
Marek81
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marek Szymaniak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Ząbki
Kontaktowanie:

Post autor: Marek81 » 13 gru 2005, 20:47

Tak w temacie środkow porowatych ! Od jakiegos czasu mysle, o zbadaniu pod wzglendem zmiany parametrow wody przez Pomyks (chodzi oczywiscie o ten do zdejmowania martwego naskurka) Jest bardzo porowaty !! Czy ktoś nad tym myślał ?? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 13 gru 2005, 21:17

Tak w temacie środkow porowatych ! Od jakiegos czasu mysle, o zbadaniu pod wzglendem zmiany parametrow wody przez Pomyks (chodzi oczywiscie o ten do zdejmowania martwego naskurka) Jest bardzo porowaty !! Czy ktoś nad tym myślał ?? Pozdrawiam

no ja nadal nad tym myślę ;) !!! pewnie nie jestem pod tym "wzglendem wyjuntkiem"

Awatar użytkownika
kukabana
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: kukabana » 13 gru 2005, 21:18

dzieki za wszystkie rady.

Awatar użytkownika
bjarka
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Beata Jarka
Kontaktowanie:

Post autor: bjarka » 13 gru 2005, 22:25

cocoloco pisze:

no ja nadal nad tym myślę ;) !!! pewnie nie jestem pod tym "wzglendem wyjuntkiem"
Kiedyś myślałam odwrotnie, rze skałki pohodzenia wólkanicznego ,słórzonce jako wkład biologiczny, świetnie nadają się jako Pomyks do zdejmowania martwego naskurka.
Fajna zabawa.

Awatar użytkownika
Marek81
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Marek81 » 13 gru 2005, 22:27

Cocoloco robiłes jakies proby ?? To mogło by byc dobre ! Tak mi sie wydaje . To tylko porselanka wypiekana w piecu ! A ma tyle zakamarkow!

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 13 gru 2005, 22:35

Cocoloco robiłes jakies proby ?? To mogło by byc dobre ! Tak mi sie wydaje . To tylko porselanka wypiekana w piecu ! A ma tyle zakamarkow!
Niras fiencej nisz ty zfojuf w muzgu .

przeczytaj co napisała Beata bo to naprawdę trudny problem do dalszych rozważań .

Każdy kto zamieszcza post daje obraz własnej wiedzy i albo ma jakąś koncepcję ale jest dowodem że antykoncepcja jest najlepszym rozwiązaniem aby zwiększyć jakość a nie ilość ..
Tu jest forum miłośników paletek a nie miejsce gdzie i analfabeta może zabłysnąć . Witamy na naszym portalu i radzimy używania języka oraz pisowni obowiązujących w tym kraju bo naprawdę to nie my powinniśmy zejść do Twojego poziomu ale to Ty powinneś wejść na wyżyny i sięgnąć naszego poziomu ................ . czyli minimum 4 klasy szkoły podstawowej !!! .

Awatar użytkownika
rady3
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
Kontaktowanie:

Post autor: rady3 » 14 gru 2005, 11:44

Kurcze chyba troche przesadzacie. Czy na tym forum nie chodzi głównie o to, żeby rozwijać zamiłowanie do paletek? Jak będziemy tak odstraszać ludzi to po prostu zamkną się w sobie a ryby będą odchodzić do wiecznej krainy Amazonii.
Z drugiej strony (to do tych co im się nie chciało uczyć, lub mają jakiś defekt) czy tak trudno jest pisać w wordzie i potem to skopiować. Takie bazgranie to lekceważenie ludzi od których oczekujecie pomocy.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 14 gru 2005, 16:13

Kurcze chyba troche przesadzacie. Czy na tym forum nie chodzi głównie o to, żeby rozwijać zamiłowanie do paletek? Jak będziemy tak odstraszać ludzi to po prostu zamkną się w sobie a ryby będą odchodzić do wiecznej krainy Amazonii.
Niestety jak komuś się nie chce napisać paru słów w języku który tu obowiązuje to nie mamy gwarancji że będzie mu się chciało cokolwiek zrobić aby utrzymać palety przy życiu . To nie są ryby dla leni .
Poziom forum zawsze będzie składową postów jakie są tu napisane i ze swojej strony uważam że o kilkaset mniej nic tu nie zmieni . Jedni przychodzą i zostają a inni są tu przelotem w drodze na allegro gdzie zamieszczają ofertę "spszedam akłarium".
Nadal będę piętnował takie lekceważące wypowiedzi i niech nikt nie liczy na akt łaski . ( Sam używam ogonków czyli polskich liter więc niech nikt też nie liczy na akt laski ).

Kanapa
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: Kanapa » 14 gru 2005, 18:30

Zgodnie z ustawą o ochronie języka polskiego.

jotka
senior
senior
Imie i Nazwisko: JERZY KRAWCEWICZ
Miejsce zamieszkania/miasto/: JAROCIN

Post autor: jotka » 14 gru 2005, 18:41

W ostatnim zdaniu :cyt" Sam używam ogonków czyli polskich liter więc niech nikt też nie liczy na akt laski "
ciekawie się z tą laską zapowiada :D :D :D :D :D
będą zdjęcia??? :D

Awatar użytkownika
Marek81
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Marek81 » 14 gru 2005, 22:22

Cocoloko !! Twoja tolerancja jest tak mała jak litery zaczynające twoje imie i nazwisko w profilu ! Czy zawsze oceniasz tak ludzi !! Jesteś nadętym cwaniaczkiem !! Pokazałes to nie raz ! Niechce mi sie z tobą juz gadać !! Niebąć takim Alfą i omegoł !! I lepiej byś niemiał dzieci ! Bo jak bym miał takiego doradcę życiowego , to bym wolał sie powiesić !! Pozdrawiam i życze szacunku u ludzi bo ja właśnie go straciłem do ciebie ! Ps: Niedługo na tym Forum zostaniesz sam !!

Odpowiedz

Wróć do „Woda”