A mam jeszcze jedno pytanko
Czy te prefiltry to jest całość jak na foto czy jest to rozbieralne i kupuje sie sam w kład do środka
Filtr RO, czy coś z nim nie tak?
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- tuptus
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Piotrek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Grodzisk Mazowiecki
Podepne sie pod topic Smile
Zakupilem RO i mam kilka pytan Wink
membrane trzeba rozebrac z tej niebieskiej otuliny ktora ma na sobie czy po wyjeciu z foli bezposrednio zainstalowac w korpusie??
Jako rekompensate za bledy przy wysylce filtra otrzymalem wklad mineralizujacy ze zlozem DOLOMIT. Mozna go zastosowac do jako uzupelnienie wody z RO czy stosowac inne srodki mineralizujace np HydroMineral AquaArt??
Zakupilem RO i mam kilka pytan Wink
membrane trzeba rozebrac z tej niebieskiej otuliny ktora ma na sobie czy po wyjeciu z foli bezposrednio zainstalowac w korpusie??
Jako rekompensate za bledy przy wysylce filtra otrzymalem wklad mineralizujacy ze zlozem DOLOMIT. Mozna go zastosowac do jako uzupelnienie wody z RO czy stosowac inne srodki mineralizujace np HydroMineral AquaArt??
- kubamajer
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Kuba Majerczyk
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Warszawa
- Kontaktowanie:
Nie rozbieraj membrany z ..membrany!!! Chyba, że miałeś ją czymś owiniętą
, ale mam wrażenie, że masz na myśli niebieską warstwę membrany. Membrana jest zwiniętym rulonem czegoś w rodzaju folii złożonej z więcej niż jednej warstwy.
Co do wtórnej mineralizcji wody, to jest wiele szkół, ale wkład mineralizacyjny to chyba najgorsze/złe rozwiązanie w przypadku akwarium.
pozdr

Co do wtórnej mineralizcji wody, to jest wiele szkół, ale wkład mineralizacyjny to chyba najgorsze/złe rozwiązanie w przypadku akwarium.
pozdr