Filtr RO
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- hamlet
- senior
- Imie i Nazwisko: Krzysztof Stelmach
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Bergheim
Filtr RO
Podłączyłem filtr zgodnie z instrukcją parametry wody są następujące
GH-0
KH-0
NO3-5
Zastanawia mnie jedno ze woda przefiltrowana i jak odpadowa leci tak samo to znaczy ciurkiem czy tak ma być czy coś zrobiłem nie tak ? dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam Krzysiek
GH-0
KH-0
NO3-5
Zastanawia mnie jedno ze woda przefiltrowana i jak odpadowa leci tak samo to znaczy ciurkiem czy tak ma być czy coś zrobiłem nie tak ? dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam Krzysiek
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Tomasz Dzierwa
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
U mnie leci ciurkiem, juz od ponad roku. RO6 Membrana 100. Nie jest to ciur lecz ciurek ( za mocno, żeby kapać a za słabo żeby napisać że leci strumieniem). Często obserwując ten ciurek odnoszę wrażenie że bliżej jest mu do kapania . Chciałby a nie może, można by rzec.Iwek_22 pisze: Nie powinna lecieć "ciurkiem" lecz kapać (no chyba że masz filtr o jakiejś niesamowitej wydajności).
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Wolę nie wiedziećJeki pisze:MikołajCz pisze:u mnie też 1 : 3 - mogę nastwaić tak, że leci siuremto gdzieś Ty to podłączył

Ilość wody z RO zależy nie tylko od membrany, ale od ciśnienia wody w instalacji i wysokości podnoszenia oraz długości węży.
U mnie membrana 75 zazwyczaj w dzień i wieczorem woda z RO kapie, ale poóźną nocą lub nad ranem gdy ciśnienie w sieci wzrasta z braku zużycia woda leci małym ciągłym strumieniem.
W dzień 4 godziny urabiam 20l baniak, w nocy wystarczy niecałe 3 godziny.
- jociak
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Paweł Joć
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
- Kontaktowanie:
Tomek napisał: W dzień 4 godziny urabiam 20l baniak, w nocy wystarczy niecałe 3 godziny.
To jest dobry wynik przy takiej membranie. Ja mieszkając na czwartym piętrze i mając przeprowadzony system wodny do swojego pokoju laboratorium
(czyli dochodzi jeszcze jakieś 10 mb przewodu wodnego PE) pozyskuję 115 l RO co 5 dni. Tak jak Tomek powiedział duże znaczenie ma tu ciśnienie wody jakie posiadamy.
To jest dobry wynik przy takiej membranie. Ja mieszkając na czwartym piętrze i mając przeprowadzony system wodny do swojego pokoju laboratorium