Węgiel aktywny
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- hamlet
- senior

- Imie i Nazwisko: Krzysztof Stelmach
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Bergheim
Węgiel aktywny
Węgiel aktywny raz użyty czy można go użyć ponownie po jakimś czasie ??
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Re: Węgiel aktywny
Nie,hamlet pisze:Węgiel aktywny raz użyty czy można go użyć ponownie po jakimś czasie ??
no chyba że go wypieczesz od nowa w warunkach beztlenowych, tak samo jak powstaje.
- Marek81
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Marek Szymaniak
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Ząbki
- Kontaktowanie:
Węgiel zużyty i wysuszony
ZGROZA!!!!
Użyty ponownie uwalnia toksyny do wody.
Tak było u mnie, kupiłem na allegro węgiel (pakowany w torebkach strunowych) , nie mam pojęcia co w nim były za Chemikalia. Ryby zaczęły być płochliwe a na ciele pokazały się plamy jak od poparzenia jakąś chemią!! Na szczęście byłem w domu i szybko zareagowałem prawie 100% podmianą wody. Ryby dostały sól i biegiem pewny nowy węgiel.
To tak dla przestrogi dla kupujących na allegro tany węgiel niewiadomego pochodzenia.
ZGROZA!!!!
Użyty ponownie uwalnia toksyny do wody.
Tak było u mnie, kupiłem na allegro węgiel (pakowany w torebkach strunowych) , nie mam pojęcia co w nim były za Chemikalia. Ryby zaczęły być płochliwe a na ciele pokazały się plamy jak od poparzenia jakąś chemią!! Na szczęście byłem w domu i szybko zareagowałem prawie 100% podmianą wody. Ryby dostały sól i biegiem pewny nowy węgiel.
To tak dla przestrogi dla kupujących na allegro tany węgiel niewiadomego pochodzenia.