Wysokie GH
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
Wysokie GH
Witam
Zrobiłem dzisiaj test JBL ostatnim paseczkiem:)) i wyszło mi GH 20, przy PH 7,NO2 - 0, NO3 - 10. Niedawno wymieniony żwir na piasek, czy to może być przyczyna wysokiego GH???
Pozdrawiam
Zrobiłem dzisiaj test JBL ostatnim paseczkiem:)) i wyszło mi GH 20, przy PH 7,NO2 - 0, NO3 - 10. Niedawno wymieniony żwir na piasek, czy to może być przyczyna wysokiego GH???
Pozdrawiam
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Re: Wysokie GH
Nie ma GH20 na pasku testowym JBL, nie ma też PH 7.0 na tych paskach.misiek_sw pisze:Witam
Pozdrawiam
Jak odczytałeś te parametry z tych pasków?
Bo u mnie jest jest GH od 21 w góre, czyli GH 21-30 powiedzmy lub GH 14-20 ... tam są przedziały a nie dokładne wskazania.
Jakie miałes KH na tym teście?
Podobnie z PH, tam są zakresy PH, ale poziomu 7.0 tam nie ma na skali?
Jakie GH i KH ma Twoja kranówka?
Przy PH 9.5 to ona może być źródłem GH 20, a nie ten żwirek, choć test na żwirek warto kwasem solnym lub siarkowym zrobić, by to wykluczyć.
Badanie opstatnim paskiem? A ile czasu miałeś te paski? Od kiedy? Nie był zawilgocony ten ostatni pasek lub przeterminowany przez tyle użyć, otwierań buteleczki?