Testy wody
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- ventix
- junior
- Imie i Nazwisko: Krzysztof Dudko
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzgów
- Kontaktowanie:
Testy wody
Jakie testy polecacie do przebadania najważniejszych parametrów wody. Chodzi mi o konkretnego producenta i rodzaj.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Jaś i Małgosia
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Alternatyw 4
Fangorn - proszę Cię nie pisz pierdół .
Dam Ci mały przykład
zoolek ph pokazywał mi 7,5 kiedy było 6,5 (sprawdzone innym testem potwierdziło różnice )
Tropical okazał się wiarygodny pokazuje co sonda ph i test jbl
NO3 zooleka było 20 pokazywał 0 (wielu ludzi narzeka na ten test jest mało wiarygodny , skala barw zbyt mała w porównaniu do innych testów )
PO4 zooleka dokładnie ta sama historia co No3 i kiepska skala.
Gh i kh ujdzie nie sprawdzałem innym testem.
Wniosek nie używać testów zooleka bo mogą Cię zawieźć nie tam gdzie trzeba. Po prostu porażka.
Swego czasu na zoofestiwalu 2008 roku rozmawiałem z przedstawicielami zooleka gdzie się przyznano do błędu i niby testy poprawiono. Ale gdzie tam kupiłem spróbowałem i dalej wyniki odbiegające od rzeczywistości.
Opinię to nie tylko ja podzielam ale jest wielu innych użytkowników którzy to potwierdzą.
Ja osobiście nie polecam testów zooleka
Dam Ci mały przykład
zoolek ph pokazywał mi 7,5 kiedy było 6,5 (sprawdzone innym testem potwierdziło różnice )
Tropical okazał się wiarygodny pokazuje co sonda ph i test jbl
NO3 zooleka było 20 pokazywał 0 (wielu ludzi narzeka na ten test jest mało wiarygodny , skala barw zbyt mała w porównaniu do innych testów )
PO4 zooleka dokładnie ta sama historia co No3 i kiepska skala.
Gh i kh ujdzie nie sprawdzałem innym testem.
Wniosek nie używać testów zooleka bo mogą Cię zawieźć nie tam gdzie trzeba. Po prostu porażka.
Swego czasu na zoofestiwalu 2008 roku rozmawiałem z przedstawicielami zooleka gdzie się przyznano do błędu i niby testy poprawiono. Ale gdzie tam kupiłem spróbowałem i dalej wyniki odbiegające od rzeczywistości.
Opinię to nie tylko ja podzielam ale jest wielu innych użytkowników którzy to potwierdzą.
Ja osobiście nie polecam testów zooleka
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Tomasz Dzierwa
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Turysta przyjacielu mój, gdyby wszyscy byli zadowoleni z jakości jednej tylko firmy, konkurencja byłaby zbędna. W mojej opinii, testy zooleka są wiarygodne i na swej półce cenowej, zasługują na pierwsze miejsce. Używałem różnych testów do ph kh gh i wśród nich najlepszym okazał się być właśnie zoolek (biorąc pod uwagę jego cenę). Wyniki przeprowadzone testami różnych firm, były bardzo zbliżone do siebie. To że Ty masz inne zdanie w tym temacie to w porządku, Twoje prawo.TURYSTA pisze:Fangorn - proszę Cię nie pisz pierdół .
A na zoofestiwalu, każdy z nas miał możliwość porozmawiania z przedstawicielami wszystkich firm , które brały udział w mistrzostwach. Ja też rozmawiałem z przedstawicielami zooleka i nic o żadnym błędzie nie mówili. Różnica między nami jest taka (i bardzo dobrze) że Ty nie polecasz testów tej firmy a ja to robię kiedy tylko mogę wypowiedzieć swoje zdanie w tym temacie i wcale to a wcale nie uważam czyjegoś odmiennego zdania za "pierdoły".TURYSTA pisze: Swego czasu na zoofestiwalu 2008 roku rozmawiałem z przedstawicielami zooleka gdzie się przyznano do błędu i niby testy poprawiono. Ale gdzie tam kupiłem spróbowałem i dalej wyniki odbiegające od rzeczywistości.
Opinię to nie tylko ja podzielam ale jest wielu innych użytkowników którzy to potwierdzą.Ja osobiście nie polecam testów zooleka