od dluzszego czasu mam problem z woda w akwa,a mianowice jest zielona nie mam pojecia gdzie popelnilem blad, akwa ma juz rok i wczesniej niec sie nie dzialo. poj 160 litrow i 1 raz w tygodniu dokonuje podmian ok 1/3 , oczywiscie dno rowniez odmulam. i niem mam pojecia gdzie jest problem, zalaczylem silne napowietrzanie ale co roboc dalej nie wiem czy moze wlac nitrivec i poczekac . pomozcie prosze o jakies konkretne rady . pozdrawiam. PA
problem z woda
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
problem z woda
od dluzszego czasu mam problem z woda w akwa,a mianowice jest zielona nie mam pojecia gdzie popelnilem blad, akwa ma juz rok i wczesniej niec sie nie dzialo. poj 160 litrow i 1 raz w tygodniu dokonuje podmian ok 1/3 , oczywiscie dno rowniez odmulam. i niem mam pojecia gdzie jest problem, zalaczylem silne napowietrzanie ale co roboc dalej nie wiem czy moze wlac nitrivec i poczekac . pomozcie prosze o jakies konkretne rady . pozdrawiam. PA
A wiec tak filterek mam aquaela fzkn 250, wklady zaczynajac od dolu caramike w nastepnym gabke z wata, pozniej sama gabka a w pierwszy pojemnieku jest sama wata, no wedlu mnie popelnilem blad ze czyscilem go przy podmianie ale niewiem zawsze tak robilem i bylo ok. A co do fauny to plywa sobie 5 palet z czego 3 sa dorosle no i w osobnym akwa mam parke ktora bazustannie sie wyciera ale o tym pisalem w innym poscie.
- arkadiusz
- senior

- Imie i Nazwisko: Arkadiusz Sowa
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Dobrocin
- Kontaktowanie:
jurekg39 pisze:Brawo panowie, Cocoloco wspiąłeś się na wyżyny cynizmu!
No nieźle, ale gdzie upatrujesz tu postawy cynicznej, bo chyba nie w tym że ludzie zwracają uwagę na styl pisania i błędy które popełniane są nagminnie, przecież niektórych postów nie da się czytać. Bo niby co to ma znaczyć:
Póki co jesteśmy w Polsce, forum jest polskie, obowiązuje język polski ze swoimi mniej lub bardziej uciążliwymi zasadami, również koniecznością używania znaków diakrytycznych. Czy cynizmem jest domaganie się, aby pojawiły się w końcu, w wypowiedziach ś, ż i ę, czy to bardzo boli?kukiz84 pisze: to wez wyslij nr konta to moze ktos zechce zi pomoc.pozdrawiam . narqa
Nie mniej istotne jest pisanie swoich wypowiedzi logicznie skonstruowanych, na pytanie „ czy możesz mi powiedzieć która jest godzina” – nasuwa się jedna odpowiedź – „Tak”, i tyle.
Ja wiem, że dzisiejsze czasy to nic innego jak ciągła gonitwa, ale to forum to nie pogaduszki na GG albo jakieś czaty czy durnowate dyskusje na WP, Onecie czy innych.
To nie my mamy zniża się do poziomu nastolatków, z ich „cze”, „arqa”, i „pierdu pierdu”, wychowanie bezstresowe poniosło klęskę, należy wymagać od siebie i od innych, aby poziomy pokonywać w górę a nie w dół.
Prezesie nie poddawaj się!!!
- jerzol_kominiarz
- junior

- Kontaktowanie: